Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,98 - Expekt

Skottland är inne i en fin period. Hade oflyt att inte ta sig till VM senast. Gjorde ett bra kval men missade i play-off mot Ukraina. Hängde inte läpp för det utan tog revansch i Nations League där man vann gruppen före just Ukraina. Fortsatte framgångarna i EM-kvalet och gick rent de första fem matcherna, där 2-0 hemma mot Spanien var fjädern i hatten. Avslutade kvalet med torsk borta mot Spanien och kryssmatcher mot Georgien och Norge men det räckte gott och väl till andraplats i gruppen och avancemang till EM. 

Träningsmatcherna har gått rätt svagt. 0-4 mot Nederländerna, 0-1 mot Nordirland och i måndags bara 2-0 mot Gibraltar. Så den här matchen blir intressant att se vart lagen står inför mästerskapet. Grupp A känns på förhand öppen bakom favoriten Tyskland. Varken Schweiz eller Ungern är någon omöjlig motståndare för Skottland. 

Förbundskapten Steve Clarkes trupp har sina styrkor på mitten. Scott McTominay (Manchester United) & John McGinn (Aston Villa) gjorde tillsammans 9 av lagets 16 kvalmål. Problemet för Skottland har under flera år varit att finna en duglig anfallare. Här är Lyndon Dykes skadad så det lär bli Che Adams som tar spetsrollen för bakom dessa måttligt dugliga strikers finns det typ inget! 

Backlinjen håller ok klass med namn som Kiernan Tierney, John Souttar, Ryan Porteous och Andy Robertson. Som sista utpost känns Angus Gunn rätt given även om Zander Clark stod en del i kvalet och fick vakta målet senast mot Gibraltar.    

Finland gör och släpper in mål mot alla sorts motstånd!

Våra grannar i öst gjorde ett bra kval och nosade på en direktplats bakom Danmark. Tyvärr blev Slovenien lite för svåra men det var nog hemmatorsken mot Kazakstan som man grämer sig mest åt. I playoff matchen mot Wales funkade inte mycket och det blev 1-4 till britterna och precis som 80% av Norden får finländarna se EM på TV. 

Under tisdagens träningsmatch mot Portugal visade Teemu Pukki att gammal är äldst. Kom in i 65e minuten underläge 0-3 och satte nästan omgående två bollar i nät och fick portugiserna att börja darra lite. Nu blev det till slut 4-2 till Portugal men Pukki ska ha beröm för sin insats. Bakom Teemu är det rätt tunt med klass. Finns dock ett par killar man hoppas ska ta över på sikt. Oliver Antman, Matti Peltola är båda med i denna trupp men sen finns också Daniel Håkans och Marcus Forss som inte heller är lastgamla. 

Leeds rivjärn Glen Kamara, Robert Taylor, Fredrik Jensen och Rasmus Schuller är fyra rutinerade mittfältare som ej finns i truppen denna gång. 

Finland har både gjort och släppt in mål fyra raka matcher och då har man ändå mött helt skilda motstånd i San Marino, Wales, Estland och Portugal. På hemmaplan brukar Skottland vara starka och vill så klart gå in i mästerskapet med en bra feeling. Är säkert nöjda så länge det blir seger här. McGinn och / eller McTominay har kapacitet att avgöra så för den vågade så kan spelet Skottland vinna + båda lagen gör mål vara ett alternativ till 4,00 - Expekt - men vi fegar lite och kör som huvudspel att båda lagen gör mål till nästan dubbla degen. 

Spelet sitter om båda lagen gör mål.     

This is the stats tab
This is the post tip