I den sjunde omgången av VM-kvalet möts Skottland och Israel på Hampden Park. Det är ett möte där andraplatsen i tabellen står på spel. Tabellettan Danmark har vunnit samtliga sex omgångar och har så gott som säkrat sin VM biljett. Kvalplatsen är en kamp mellan tabelltvåan Skottland, med elva poäng, samt tabelltrean Israel - som har en poäng mindre. Detta möte väntas bli en målsnål tillställning. Skottarna har en stor hemmaplansfördel som ska räcka långt - tillräckligt för att gå segrandes ur duellen.

Det blev en långsam start för Skottland, som inledningsvis tappade en hel del poäng. Bland annat slutade mötet i Israel 1 - 1, samt att det blev en förlust i Danmark med 0 - 2. Dock har Skottland vunnit de två senaste VM-kval matcherna över Moldavien med 1 - 0 och Österrike med samma resultatsiffror. Att bara släppa in fem mål under resans gång tyder på ett stabilt försvar. Förbundskaptenen Steve Clarke har Grant Hanley avstängd men får tillbaka Man United stjärnan Scott McTominay från skada.

Med fyra omgångar kvar att spela i VM-kvalet måste Israel börja ta risker. De är medvetna om matchens betydelse och att en seger skulle ta dem förbi Skottland - upp till en kvalplats. Israel har varit framgångsrika i offensiven, där det har blivit 14 mål. PSV anfallaren Eran Zahavi är i toppslag och har stått för sex utav dessa mål. Försvaret håller inte samma nivå. Senast mot Danmark blev det hela 0 - 5. En tung förlust som kan ha satt sig mentalt. Israel har också en avstängning på försvararen Hatem Elhamed.

I hemlandet har Skottland visat sig vara oerhört svårslagna. Efter att ha spelat 2 - 2 mot Österrike har de helt stängt igenom bakåt och besegrat Färöarna och Moldavien. Israel kan mycket väl stå näst på tur. I VM-kvalet har Skottland varit snäppet bättre.

Därmed blir det ett spel på en rak Skottland seger i matchen, till fina dubbla pengarna i odds.

Speltips Skottland - Israel:
1 - odds 2.00 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Skottland:
Craig Gordon, Jack Hendry, Scott McTominay, Kieran Tierney, Stephen O'Donnell, Billy Gilmour, Ryan Christie, John McGinn, Andy Robertson, Lyndon Dykes & Che Adams.

Preliminär startelva - Israel:
Ofir Marciano, Ofri Arad, Joel Abu Hanna, Nir Bitton, Eli Dasa, Bibras Natkho, Dor Peretz, Manor Solomon, Sun Menahem, Eran Zahavi & Mu'nas Dabbur.
---

This is the stats tab
This is the post tip