Kvalet rullar vidare även under fredagen och det bjuds på några smällkarameller, men jag har valt att rikta in mig på matchen mellan Skottland och Ryssland på Hampden Park. Oddset har gått ner lite under natten men jag ser än värde i gästerna här. De har sett mycket vassare ut genom kvalet och behöver säkra en kvalificeringsplats samtidigt som Skottland står med skador i defensiven.
Asian 0 (detsamma som DNB) spelas till 1,73 x pengarna hos Unibet .

Tabell:
1. Belgien 4 +10 12p
2. Ryssland 4 +12 9p
3. Kazakstan 4 +0 6p
4. Skottland 4 -3 6p
5. Cypern 4 +1 3p
6. San Marino 4 -20 0p

Gruppens tydliga slagpåse har blivit San Marino. Ett motstånd som Ryssland vann mot med 9–0. Skottlands chanser är ganska små. Visserligen om man vinner denna match samtidigt som Kazakstan förlorar så ser det betydligt mer spännande ut men jag tycker Ryssland ska vara större favoriter här. De har sett mycket vassare ut, framför allt framåt.

Skottland sitter även på skador i defensiven – därav oddsdroppet under natten. När tränaren Steve Clark skulle ta ut Skottlands trupp var situationen redan svår. Både försvararna Grant Hanley och Liam Palmer var tvungna att tacka nej samtidigt som David Bates och Michael Devlin ersatte på mittbackspositionerna. Senare har skavanker även drabbat försvararna Kieran Tierney och Scott McKenna. Inkallade mittbacken Bates kan alltså göra sitt ynka femte framträdande för sitt land samtidigt som Michael Devlin kan göra debut. Men några startplatser kanske det inte blir. Charlie Mulgrew i Wigan och Liam Cooper i Leeds lär ta startplats på mittbackspositionerna.
Några starka namn framåt som McGinn i Aston Villa, McTominay i Man Utd och Fraser i Bournemouth, men nja. Det håller inte.

Ryssland har desto mindre skadebekymmer att lägga energi på. Där är det bara Aleksey Miranchuk offensiva mittfältaren Aleksey Miranchuk som missar och där har ryssen gott om ersättning i form av Aleksandr Golovin.
Jag tror tränaren Stanislav Tjertjesov formar en stark startelva här för att hålla kvalificieringsplatsen. På måndag möter Ryssland Kazakstan hemma så det är inget möte laget behöver vila de bästa spelarna inför heller.

Ryssland kommer från tre starka resultat. Vinst mot Cypern, San Marino och Kazakstan med totalt 14-0 i målskillnad.
Skottland har det tyngre med förlust senast mot Belgien med 3–0, sedan visserligen två vinster mot Cypern och San Marino men tajta sådana. Matchen innan dess kastade Skottland nästintill bort sin chans till EM när laget förlorade med 3–0 borta mot Kazakstan...

Möjliga startelvor:
Skottland: Marshall – O´Donnel, Cooper, Mulgrew, Robertson – McGinn, McTominay, McGregor – Forrest, Naismith, Fraser
Ryssland: Guilherme – Fernandes, Semenov, Dzhikiya, Kudryashov – Ozdoev, Zobnin – Ionov, Golovin, Cheryshev – Dzyuba

Jag tror Ryssland vinner detta möte mot Skottland. De har sett betydligt vassare och mer effektiva ut framåt och ska ha bra chans till att få med sig tre poäng från Hampden Park. Tror Ryssland gärna vill hålla andraplatsen för att fixa kvalificering.

SPEL: Ryssland asian 0 till 1,73
(Detsamma som draw no bet)
1/5 units – hos Unibet

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip