Playoff-match mellan Skottland och Ukraina, i VM-kvalet i fotboll, skulle ha spelats den 24:e mars 2022. Dock bad Ukraina om lov hos FIFA att skjuta på speldatumet - på grund av den ryska invasinonen. Det blev godkänt. Över två månader senare blir landskampen av, trots att oroligheterna kvarstår. Skottland har på alla sätt och vis fördel. Mötet spelas på Hampden Park i Glasgow. I hemlandet har Skottland sedan mitten av år 2019. Chansen till en ny viktoria är minst 50 % efter fulltid, i mitt tycke.

Det har gått riktigt bra för förbundskaptenen Steve Clarke och hans Skottland. De imponerade minst sagt i VM-kvalet, där det blev 23 poäng efter 10 landskamper. Under tiden gick de segrandes ur 7 dueller, där de vann samtliga 6 sista landskamper. Därefter har de spelat av två vänskapsmatcher mot Polen och Österrike - som både har slutat med oavgjorda resultat. Om Skottland tar sig vidare till playoff finalen väntar Wales och därefter nationerna England, Iran och USA i VM gruppspelet i Qatar i november.

Ukraina gjorde också ett bra kval och kom tvåa bakom Frankrike. Det blev 12 poäng från 8 landskamper, vilket gjorde att de slutade med en poäng före trean Finland. På grund av en pågående konflikt har inte fotbollen fått den högsta prioriteringen. Segern över Bosnien i november 2021 i VM-kvalet är nationens senaste batalj. Förbundskaptenen Oleksandr Petrakov har en tuff uppgift att motivera spelarna, vilket kommer att bli en utmaning. Samt att skottarna är i toppslag och har en hemmaplansfördel.

Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak Skottland seger efter ordinarie tid mot Ukraina i VM-plaoffen.

Speltips Skottland - Ukraina:
1. Odds 2.30 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Skottland:
Craig Gordon, Jack Hendry, Grant Hanley, Liam Cooper, Stephen O'Donnell, Scott McTominay, Callum McGregor, Andrew Robertson, John McGinn, Lyndon Dykes & Ryan Christie.

Preliminär startelva - Ukraina:
Andriy Pyatov, Oleksandr Karavaev, Illya Zabarnyi, Mykola Matvienko, Vitaliy Mykolenko, Ruslan Malinovskyi, Taras Stepanenko, Oleksandr Zinchenko, Andriy Yarmolenko, Roman Yaremchuk & Viktor Tsyhankov.
---

This is the stats tab
This is the post tip