Skottland:

Skottland ställs återigen mot Ukraina i Nations League, fyra månader efter att Ukraina slog ut skottarna ur VM-playoff. Skottland föll då hemma på Hampden Park, 1-3, och stod för en riktigt svag insats. Resultaten i Nations League har varit något bättre med två segrar med Armenien och ett tungt nederlag, en blytung 0-3-förlust borta mot Irland., och Skottland skuggar Ukraina i League B:s Grupp 1.

Steve Clarke saknar lagkaptenen Andy Robertson, som missar på grund av skada, men Arsenals Kieran Tierney ser ut att vara tillbaka och redo för spel. Utöver det har trion Grant Hanley, Jacob Brown och Jon McLaughlin dragit sig ur truppen och ersatts av Robby McCrorie. Newcastles Ryan Fraser har också kallats tillbaka i truppen.
Preliminär startelva: Gordon; McKenna, Souttar, Hendry; Tierney, McGregor, McGinn, Patterson; Fraser, Adams, Christie

Ukraina:

Trots 3-1-segern borta i Skottland senast länderna möttes lyckades inte Ukraina säkra en VM-plats, efter att ha fallit i en jämn match mot Wales, där Gareth Bales frispark som olyckligt nickades i nät av Andriy Yarmolenko till matchens enda mål i en match där Ukraina var det speldominanta laget och skakade fram en hel del möjligheter som stoppades av en för dagen fenomenal Wayne Hennessey.

Ukraina genomgår förstås oerhörda svårigheter i och med kriget med Ryssland, men den inhemska fotbollen har den här säsongen ändå återgått till något av det normala i och med att ligafotbollen återigen startat upp, där alla matcher spelas i Kiev och väster om huvudstaden.

Ukraina toppar Grupp 1 före Skottland med två segrar och ett kryss på de inledande tre matcherna. Till den här matchen saknas Arsenals skadade Oleksandr Zinchenko, vilket är ett tungt avbräck, och Dynamo Kievs Mykola Shaparenko, i övrigt är truppen bekant. Sjachtar Donetsks stjärnskott Mykhaylo Mudryk har ådragit sig rubriker för sina prestationer i säsongsinledningen, framför allt i 4-1-segern mto RB Leipzig, och lär spela en nyckelroll här.

Preliminär startelva: Lunin; Mykolenko, Matviyenko, Zabarnyi, Karavayev; Malinovskiy, Sydorchuk, Kovalenko; Mudryk, Yaremchuk, Yarmolenko

Speltips:

Ukraina vann det här mötet med 3-1 så sent som i juni och Skottlands form har varit minst sagt vacklande, med några rejäla bottennapp. Ukraina har presterat bättre, även om besvikelsen över att ha missat VM-platsen är stor. Robertson och Zinchenko är tuffa avbräck för båda lagen, men Ukraina har goda ersättare och gott om offensivt krut där framför allt Mudryk ska bli spännande att se. Jag tror det blir en jämn match där Ukraina styr spelet, vilket man haft för vana att göra på sistone, och kommer sälja sig dyrt. Ukraina +0,25 finns till 1,70 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip