Speltips: Över 1.5 mål i andra halvlek till 2.04 hos Betsson (övriga sidor 2.00)

Det är ett poängjagande och desperat Skövde som halkat rejält efter i tabellen. Med 10 spelade omgångar har det enbart blivit tre inspelade poäng, varav de tre har varit oavgjorda matcher. Det görs för lite mål framåt och det släpps in för många mål. Däremot är Skövde ett sådant lag som aldrig ger upp och nästan alla matcher har varit jämna men där man inte haft det rätta flytet och inte räckt till i spetskvaliteten. Gästande AFC Eskilstuna ligger också pyrt till i tabellen men har ändå åtta poäng fler än Skövde. Eskilstuna har ett spretigt lag med en del individuell spets som ändå får med sig poängen trots att de är relativt tillbakatryckta stundtals. Nu har det varit fem matcher på rad med starka poäng där man stått emot en tuffare matchbild.

Senaste match: Helsingborg - Skövde AIK (Expected goals wyscout: 0.84-1.76)
Det var en jumbofinal av dess like och det kändes givet att den skulle sluta 0-0. Det skapades dock en del farliga chanser och det mesta stod Skövde för som radade upp livsfarliga hörnor. Hade även en boll inne (?) som kunde dömts mål. Det hela avslutades sedan med ett stolpskott från Helsingborg i absoluta slutsekunderna.

Senaste match: Västerås SK - AFC Eskilstuna (Expected goals wyscout: 0.91-0.81)
Det blev en chansfattig match när AFC Eskisltuna med all rätt stängde ner VSK:s offensiv med en samlad defensiv. Det kunde dock blivit en tuff start då VSK hade ett jätteläge att göra mål direkt. Andra halvlek fortsatte som första och VSK låg närmast segern men inte alls orättvist med oavgjort.

Trötthet, misstag och desperation i andra halvlek

Efter två matcher mot topplag som GAIS och Västerås kommer nu lite mer passande motstånd för Eskilstuna. Däremot krävs rätt inställning för det blir som tidigare mycket fasta situationer, mycket kamp och kanske inte så mycket vårdat spel. Tror nog att vi får se ett lite mer framåtlutat Eskilstuna här mot ett desperat Skövde som bara måste vinna denna match. Skövde skapade ändå mycket mot Helsingborg och det tror jag att man tar med sig in här. Tänker att det blir en öppen matchbild i andra halvlek och förhoppningsvis lite mer kaosartad när det är två svagare okontrollerade lag där Skövde kommer vara desperata. Vi såg senast att det var en hel del trötthet och det tar nog ut sin rätt här efter det tuffa matchandet.

Speltips: Över 1.5 mål i andra halvlek till 2.04 hos Betsson (övriga sidor 2.00)
This is the stats tab
This is the post tip