Mitt speltips: Asian under 3 mål till 1.81 hos Pinnacle

_______________

Den långa säsongen är äntligen snart slut, tycker nog Helsingborg…
Medan Skövde AIK nog hoppas på en mer förlängd säsong med tanke på att laget har vaknat. Förhoppningarna att få stanna kvar i Superettan utan kval är ändå relativt stora hos Helsingborg där det egentligen bara är J-Södra som har en rimlig chans att gå om, vid seger. För Skövdes del är det kvalplats som gäller men där de har Örgryte IS och AFC Eskilstuna precis under som kan gå om vid seger. Skövde AIK behöver definitivt gå in för tre poäng här då de inte står och faller med en poäng eller en förlust, såvida det inte blir en målskillnadsaffär mot Örgryte IS där det nu skiljer fyra mål.

12. Helsingborg. 33 p (-4)
------------------------------------
13. J-Södra. 31 p. (-10)
14. Skövde 30 p (-11)
-----------------
15. Örgryte 29 p (-15)
16. AFC Eskilstuna 28 p (-17)

Skövde
Senaste match: Trelleborg - Skövde 2-2
xG: 2.14 - 1.74
Skott/skott på mål: 14/5 - 10/5
Possession(%): 60 - 40
Hörnor: 2 - 6
Det såg ut som en komfortabel seger för hemmalaget efter att ha dominerat och kontrollerat matchen igenom. Däremot lyckades Skövde som så många gånger förr jobba sig tillbaka in i matchen och fick in en välbehövlig reducering på övertid som sedan skulle mynna ut i energi till kvitteringsmålet.


Helsingborg
Senaste match: Helsingborg - Brage 2-0
xG: 1.54 - 0.48
Skott/skott på mål: 18/5 - 8/4
Possession(%): 46 - 54
Hörnor: 10 - 3
En riktigt bra prestation av HIF som kom ut taggat mot ett obrytt Brage. Det var hög press och kontrollerat spel matchen igenom där helheten för en gångs skull var bra matchen igenom för HIF.

Avstängd: Benjamin Acqua (Helsingborgs IF)


Helsingborgs IF rapporterar nästintill fullt manskap till denna match. Enda på skadelistan är Pavle Vagic. Dock ska nämnas att Rogne och Kabashi nyligen kommit tillbaka från skada/sjukdom.

Defensivt från Helsingborg - offensivt från Skövde. HIF nöjer sig med en poäng?

Skövde AIK kommer till matchen med en enastående form där de bara förlorat en av de sju senaste matcherna. Trots att prestationerna kanske inte alltid varit av det bättre slaget så står man upp, spelar sitt spel och tror på det ända in i kaklet. Helsingborg tar sig an matchen i en defensivare approach och det är rätt melodi i och med att laget bara ska få med sig poäng här. Skövde kommer däremot vara mer framåtlutade och är betydligt mer beroende av andra resultat men där de ändå har uppgiften klar - att ta tre poäng för att vara på den säkra sidan och man egentligen inte har något att förlora såvida inte målskillnaden förstörs. Det kommer således bli svårt att sia om en klar matchbild här när det står så mycket på spel och andra resultat spelar in. Tycker däremot att under 3 mål är en bra utgångsposition från start. Det lär bli mycket kamp, dueller och inte direkt något vidare skönspel på Skövdes plan.


Speltips: Asian under 3 mål till 1.81 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip