Skövde AIK fortsätter att imponera men här tror jag ändå att Östers nivå är snäppet vassare. Mitt speltips hittar kommer här:

Senaste möten
Skövde - Öster 1-2
Öster - Skövde 2-1

Superettan
2. Öster 9 4 4 1 13:7 6 16
6. Skövde AIK 9 4 2 3 6:9 -3 14


Ny bonus - upp till 2000 kr! →

Skövde hemma
4 2 2 0 2:0 2 8

Formen
O, F, F, V, V

Senaste match
Helsingborg - Skövde 0-1

Zendejas - Sörman, Tellgren, Schyberg, Mikhail - Ovsenek, Drinic, Elmar Abraham - Skillermo, Ljubicic, Moro

Öster borta
4 1 2 1 5:5 0 5

Formen
O, O, V, O, V

Senaste match
Öster - Landskrona 2-1

Wallinder - Herdonsson, Adolfsson, Kricak, Bergquist - Seger, Kusu, Söderberg - Johansson, Bergmark Wiberg, Rodic

Östers år i år?

Skövde AIK blev av med tränaren Tobias Linderoth och ett antal spelare inför säsongen. Det såg ut som att laget skulle vara försämrat men nu tycker jag att vi ser tecken på att man är minst lika bra eller bättre. Östers gamle tränare "Tufa" har verkligen fått ordning på bygget och med ett par utländska importer som höjt nivån ser det rätt så intressant ut. Det är ett lag som spelar snålt och svårt, man försöker stänga ned motståndarna och växa in i matcherna. Det finns kvalitet som exempelvis förre Mjällby-spelaren Moro som avgjorde senast mot Helsingborg, på bortaplan. En blytung seger.
Skövde är faktiskt obesegrade på hemmaplan, fast att laget bara spelat en av sina fyra på sin riktiga hemmaplan. Som numera är belagd med konstgräs. Så över tid tror jag att Skövde kommer att förlora på det.
Skövde har sin förstemålvakt Zendejas avstängd här. Andremålvakten Fröjd stod dock mycket i fjol.

Öster kommer till spel efter en annan tung seger, 2-1 hemma mot Landskrona Bois. En trepoängare som tog upp laget på direktplats till Allsvenskan. Och jag tror absolut att Öster har kapacitet att sluta topp två i serien. Ledda av Bergmark Wiberg och Rodic och nye tränaren Foyston så ser det spännande ut. Min tro är att Öster är snäppet vassare på de flesta positionerna här. Konstgräset bör inte vara någon större fördel för Skövde som tidigare spelat på gräs och som spelar kompakt och defensivt. Så får Östers del gäller det att hålla bolltempo och få in bollar i straffområdet. Över tid i den här matchen tror jag att Östers tyngd och individuella kvalitet avgör.

SPELTIPS
Jag spelar en Betbuilder med Öster att vinna och under 4.5 mål i matchen till 1.78 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip