Speltips: Asian över 1 mål i första halvlek till 1.71 hos Pinnacle (pengarna tillbaka vid exakt ett mål, vinst vid två eller fler)

________________

Publikfest direkt i återstarten av Superettan. Det är slutsålt på biljetter och det väntas många GAIS-supportrar till Södermalms IP som rymmer närmare 2000 åskådare. Hemmalaget har gått oerhört tungt i år och ligger sist med enbart sex inspelade poäng på 12 matcher. Att truppen var svag inför säsongen trodde nog de flesta men att det skulle gå såhär svagt i en sådan jämn serie är en stor besvikelse. Fem av sex poäng har i alla fall kommit på hemmaplan vilket är en liten ljusglimt inför denna match när starka GAIS kommer på besök. Gästerna är numera på kvalplats till Allsvenskan där det är väldigt jämnt i toppen. En bra vår och hoppas man nu öka takten ytterligare med en trupp intakt.

Hemmalaget Skövde AIK har fått in Isak Bjerkebo på lån från Kalmar FF. En offensiv spelare som enbart fått sitta på bänken i Allsvenskan med fåtal minuter under året. Tyvärr har man brutit kontraktet med Yoann Fellrath som sökte nya utmaningar och hamnade i Utsiktens BK som toppar Superettan. Ett stort tapp för Skövde där Fellrath ändå gjorde nio mål förra året men som i år inte nått upp till sin nivå, likt laget.

GAIS har trots diverse rykten lyckats behålla sin trupp med sina spetsspelare hittills. Nu har det istället varit lite lugnare kring Silly Season, och tur är väl det för det känns som GAIS kan förlita sig på sin trupp och sina prestationer. Joackim Åberg valde att förlänga kontraktet vilket också säger något om att GAIS mår bra nu och förhoppningen om avancemang till Allsvenskan är hög.

Högt tempo från start - Minst ett mål i första halvlek?

Statistik första halvlek Skövde AIK:
4 matcher ö1.5 mål
1 match exakt 1 mål
7 matcher inget mål

Statistik första halvlek GAIS:
5 matcher ö1.5 mål
5 matcher exakt 1 mål
2 matcher inget mål

Ett desperat Skövde kan inte längre gå in för några kryss, det behövs vinster och i synnerhet på hemmaplan. Nu väntas mycket publik på arenan och jag tror vi får se två riktigt taggade lag från start. GAIS brukar skapa mycket chanser i första halvlek och det har varit utdelning nästan alltid. Tror vi börjar få se ett lite annat Skövde också nu efter återstarten. Vann med hela 6-0 över Halmstads BK “U21” som ett slags genrep där fyra mål kom på fasta situationer. Då ställde ändå Halmstad upp med flertalet rutinerade spelare med Allsvenskt spel. Tror det ger välbehövligt självförtroende inför topplaget GAIS.

Speltips: Asian över 1 mål i första halvlek till 1.71 hos Pinnacle (pengarna tillbaka vid exakt ett mål, vinst vid två eller fler)
This is the stats tab
This is the post tip