Örebro gästar Skövde på onsdagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Bethard .

I fjol spelade ÖSK som bekant i Allsvenskan medan Skövde huserade i division ett. Nu spelar de i samma serie. Superettan är som alltid jämn och oviss, Skövde går in i den här omgången en poäng före Örebro. Trots det tabellmässiga försprånget tror jag Skövdes ambition här är att stå rätt och göra det svårt för Örebro snarare än att föra spelet själva. Har positionerat sig lite som "Superettans Stoke" med lågt eget bollinnehav och ett stort fokus på de egna fasta situationerna. Blir mycker dötid då de tar varje död boll-situation på allvar och flyttar upp folk och så vidare.

I helgen tvingades Ahmed Yasin bryta matchen för Örebro pga skada. Jag räknar bort honom här bara ett par dagar senare. Sedan tidigare är Jake Larsson avstängd efter ett tidigare rött kort. Det är två spelare som nog är tänkta som offensiva nyckelpjäser i det här laget. Två spelare som ska få in bollen i boxen på centertanken Björndahl. Bakom de här spelarna finns förvisso Jiloan Hamad, men inte så mycket mer om vi ska vara ärliga.

Ett Skövde som jag förväntar mig låter ett uddlöst Örebro ha boll. För mig känns underspelet som en bra startposition i den här matchen, det bör gå att komma ur den positionen relativt tidigt om det skulle se ut att öppna upp sig. Men jag tror inget lag gör två mål här.

Speltips: Under 2.5 mål i matchen.

TV: Melker går för 13 rätt på Europatipset ikväll!!




This is the stats tab
This is the post tip