Speltips: Örgryte draw no bet (asian 0) till 1.67 hos Unibet

______

Livsviktigt bottenmöte mellan Skövde AIK som ligger sist med ynka sju poäng och Örgryte IS som ligger på plats 14 med 14 poäng. Hemmalaget har genomgående stått upp relativt okej under hela säsongen men varit alldeles för slarviga i defensiven och inte kunnat hota tillräckligt i offensiven förutom mer på fasta situationer. Örgryte kändes verkligen på gång med tre raka vinster men nu istället har man fyra raka förluster och nu handlar det om att komma rätt på det igen. Vad passar då bättre än att få möta jumbon?


Skövde
Senaste match:
Öster - Skövde 2-1
xG: 2.49 - 1.22
Skott/Skott på mål
21/5 - 15/4
Märklig match mellan två lag som inte direkt tänkte defensivt i matchen.Inför matchen trodde man att det skulle bli lite mer försiktigt och ett mer rakare 4-4-2 skulle ta ut varandra. Det blev istället öppna spjäll och stora ytor åt båda håll. Öster dominerade med sin offensiv och kunde ha gjort flertalet mål, istället blev det målramen som räddade Skövde ett par gånger. Skövde kan ta med sig att man ändå stod emot helt okej mot ett topplag i serien men tiden är alldeles för knapp nu för att börja hämta in poängen för att ha en chans att stanna kvar.


Örgryte
Senaste match:
Örgryte - Helsingborg 1-2
xG: 1.3 - 1.3
Skott/Skott på mål
14/5 - 11/8
Örgryte gör en riktigt bra första halvlek och hittar bra kombinationer där det mesta går igenom Hady Saleh Karim som ständigt bidrar med sin kreativitet. Det var också han som skulle göra 1-0 genom ha skottfintat bort sin motståndare och därefter göra en snygg placering i bortre. I andra halvlek var det desto jämnare där Helsingborg kommer igång och lyckades göra två mål inom loppet av 10 minuter genom Muhsin. Det kom lite som en chock för Örgryte som hade svårt att hitta sitt momentum och inte kom speciellt nära med någon slutforcering. Kanske fanns Bragematchen i huvudet där laget tappade allt genom Brages röda kort och ledningsmål.

Status:
Ovan nämnda Hady Saleh Karim är avstängd här vilket får ses som ett stort avbräck.
Kapten Daniel Paulson tillbaka här.

Emil Bellander och Linus Mattsson har lämnat Skövde AIK.
Yusuf Adbdulazeez har lånats in från Mjällby AIF och kommer att användas som forward.

Örgryte går segrande ur bottenmötet

Trots den sviktande formen hos gästerna så har de ändå stått för bra prestationer vilket jag tror det bara är en tidsfråga innan det blir poäng igen. Man har fått ihop en bra rörlighet och speed i anfallen med rätt spelartyper, däremot behöver effektiviteten förbättras. Hotet mot denna match är att Skövde är betydligt mer fysiska och säkerligen kan hota en del på fasta situationer med sin längd kontra Örgryte. Fotbollsmässigt däremot tror jag Örgryte kan såra ett Skövde som måste vinna. Det kommer bjudas på ytor och omställningar vilket Örgryte gillar. Truppmässigt har också gästerna mer sparkapital för att förändra matchbilder medan Skövde har en alldeles för svag trupp för Superettan.

Speltips: Örgryte draw no bet (asian 0) till 1.67 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip