Speltips: Sandviken vinner matchen till 2.10 hos Coolbet  

_______

Härlig match under midsommarhelgen med ett Skövde som fortsätter plocka poäng lite här och var. Medan ett succéartat Sandviken ska fortsätta jaga topplaceringar och ursäktar sig inte direkt för att vara en nykomling. Med två matcher kvar till ett längre uppehåll är det viktiga poäng på spel som siar lite om var lagen kommer behöva satsa på till hösten. Förhoppningsvis blir det en toppstrid för gästerna?! 


Skövde
Senaste match: Skövde - Degerfors 0 - 2
xG: 0.09 - 0.91
Skott/skott på mål: 3/0 - 11/6
Possession(%): 54 - 46
Hörnor: 2 - 6
Ett Skövde som hade svårt skapa chanser mot ett starkt Degerfors som hade god kontroll på konstgräset. Målen skulle komma efter två omställningar där Degerfors visade klassen.


Sandviken
Senaste match: Sandviken - Oddevold 2 - 0
xG: 2.27 - 1.09
Skott/skott på mål: 9/4 - 7/5
Possession(%): 61 - 39
Hörnor: 6 - 1
En jämn match mellan de två nykomlingarna där hemmalaget startade bäst och ändå hade kontroll på matchen, men där Oddevold stack upp fåtal gånger. Effektiviteten fanns dock hos Sandviken som har mer individuell spets och fortsätter visa sin styrka på hemmaplan. 

Avstängd: Mamadou Diagne, Skövde AIK

Sandviken fortsätter att visa klassen på konstgräs

Ett Skövde som numera spelar på konstgräs på Södermalms IP kommer på sikt nog spela ett lite annorlunda typ av spel för att bli mer resultatinriktade. Nu blir det tufft när ett Sandviken som spelar en riktigt bra fotboll på konstgräs där man verkligen har sådana spelartyper och byggt ett sådant typ av spel. Det är kontrollerat och det bygger på mycket passningar och rörelse. Här kan vi vänta oss ett lågt stående Skövde AIK som kommer försöka med sina omställningar mot ett Sandviken som kommer att styra matchen. Kvalitetsmässigt skiljer det dock ett snäpp här och jag tror Sandviken fortsätter visa att de hör hemma i toppen i årets Superettan. Det är inte direkt ovanligt att nykomlingar tar steget upp och i år kanske det är Sandvikens tur?
Hur som helst så är man kvalitetsmässigt klart bättre än Skövde och där är spelvärdet.


Speltips: Sandviken vinner matchen till 2.10 hos Coolbet

This is the stats tab
This is the post tip