Speltips: 1X (+0.5) till 1.81 hos Pinnacle

___________

Det börjar verkligen att bli dramatik i Superettan, åtminstone om man sneglar emot bottenstriden där Skövde AIK just nu befinner sig. Det är omkring 7-8 klubbar som får passa sig för direktnedflyttning eller kval. För Utsiktens del kom den så efterlängtade segern senast mot Östers IF och nu befäster man tredjeplatsen i jakten på GAIS som för närvarande är tvåa med tre poäng mer.


Skövde AIK
Senaste match: Jönköping - Skövde 2-2
xG: 1.48 - 0.78
Skott/skott på mål: 16/2 - 11/3
Possession(%): 67 - 33
Hörnor: 8-8
Bottenmöte där ett Södra med kass form skulle besegras, Skövde började matchen dock svagt och hamnade i rejäl uppförsbacke. Lyckades sedan hämta sig och skapade flertalet chanser men ska nog ändå kunna vara nöjda med en poäng. Vidjeskog drog tyvärr på sig ett gult kort och saknas därmed till den viktiga matchen mot Utsikten.


Utsikten
Senaste match: Utsikten - Öster 2-1
xG: 1.56 - 2.6
Skott/skott på mål: 9/4 - 18/5
Possession(%): 30 - 70
Hörnor: 6 - 9
Man kan tro på statistiken som att Öster var överlägsna i skapade målchanser och i sitt bollinnehav men min uppfattning är att Utsikten hade full kontroll. De gjorde en grym insats lagmässigt där de valde att ta ett steg tillbaka och hålla det kompakt mot ett lag som var tvunget att vinna. Det blev dock en hetsig matchbild där nu både Skoglund och Hedlund är avstängda…

Ett starkt hemmalag som verkligen är på gång

Skövde har valt att kalla det för “Supermatchen” och bjuder alla på fri entré. Så räkna med ett taggat hemmalag inför hemmapubliken. Laget har gjort en fin höst och verkligen fått ihop kollektivet. Visat att man är att räkna med på hemmaplan och trots väldigt lite bollinnehav hittat sin grej att ställa om snabbt och försöka vinna bollen högre med ett direktare spel. Det känns som inte speciellt många lag njuter av att komma till Skövde och laget har nu tre raka segrar där. För gästerna så ska det numera mycket till för att Östers IF ska komma ikapp tredjeplatsen medan man också jagar GAIS som har ett tufft möte med VSK i omgången. Visserligen finns stor motivation hos Utsikten men de dras också med tuffare avstängningar och i grunden även en svår bortamatch. Tror vi återigen får se ett starkt Skövde ta poäng, vilket de kan göra mot alla lagen i serien på hemmaplan.

Speltips: 1X (+0.5) till 1.81 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip