Slavia Prag:

Tjeckerna stod upp förvånansvärt bra på San Siro, trots att man decimerades till tio man efter bara 25 minuter när El Hadji Malick Diouf fick syna det röda kortet. Trots en gubbe kort i Milano mäktade Slavia Prag med att göra två mål. Det blev dock förlust, 2-4 efter att Christian Pulisic gett I Rossoneri ett tvåmålsövertag, och läget är minst sagt utmanade för Slavia Prag inför returen i den tjeckiska huvudstaden.

Slavia Prag behöver dock inte gå tillbaka särskilt långt för att hitta ett fint resultat mot italienskt motstånd på hemmaplan. I Europa League-gruppspelet besegrade nämligen Slavia Roma med 2-0. Slavia Prag var oerhört starka på hemmaplan där det blev seger i alla matcher, och imponerande 12-0 i målskillnad. Tränare Jindrich Trpisovsky behövde inte vänta länge på en reaktion efter nederlaget i Milano och i helgen studsade Slavia Prag tillbaka med en 4-0-seger mot Teplice, vilket gjorde att man käkade i kapp tre poäng i den tjeckiska titelstriden där det nu skiljer en poäng upp till stadsrivalen Sparta Prag.

Diouf är avstängd efter det röda kortet senast. Därutöver saknas långtidsskadade David Pech och Sheriff Sinyan och det finns även frågetecken för Christos Zefeiris och Petr Sevcik. Det har i veckan även ryktats att Slavia Prag försökt bryta kontraktet med forne PSV-underbarnet Mohamed Ihattaren, som haft ett par rejält struliga år. Ihattaren kommer åtminstone inte vara inblandad här.

AC Milan:

Tvåmålsövertag och goda förutsättningar för säkrat avancemang – men rapporterna från Italien tyder på att Stefano Pioli inte tar ut någonting i förskott och att han kommer mönstra ett starkt lag i Prag. Milan fortsatte den gryende formkurvan med en uddamålsseger, 1-0, mot Empoli i helgen vilket gjorde att man tog klivet förbi Juventus och upp på andraplatsen i Serie A.

Alessandro Florenzi är avstängd och missar returen, men förutom skadade Tommaso Pobega så ser skadeläget bra ut för Pioli och samtliga var i träning på Milanello under onsdagsträningen innan avfärd mot Tjeckien. Enligt italienska Sky tränade även en viss Maximilian Seger Ibrahimovic med seniorlaget, även om han inte lär ha någon roll att spela i den här Europa League-matchen.

Målglatt när Slavia går för det

Slavia lyckades skaka Milan en smula, trots tidig utvisning senast, och att mäkta med två mål på San Siro är inget att fnysa åt. Slavia Prag är starka på hemmaplan, vilket man inte minst visade i gruppspelet i Europa League då man alltså bland annat besegrade Roma. Rapporterna i italiensk press tyder på att Pioli inte tar några risker med avancemanget och att han kommer ställa ett starkt lag på benen. Slavia Prag har ett tvåmålsunderläge att ta i kapp och har ingenting att förlora framför entusiastiska hemmasupportrar och lär kasta sig fram i offensiven – och det är ett målglatt gäng.

Sex mål senast – det kan mycket väl rassla till även här. Båda lagen gör mål & Över 2.5 mål finns till 1,96 hos Bethard .
This is the stats tab
This is the post tip