Arsenal och Slavia Prag gör upp i EL-retur på torsdag.
Mitt speltips: Rak tvåa på Arsenal Bethard .

Vridit och vänt på den här matchen i veckan. Tänkt och funderat på om 1X inte är det givna spelet sett till att Arsenal kommer från en rätt tuff period där en del nyckelspelare varit skadade. Första mötet avslutades också på ett negativt sätt för Gunners då Slavia Prag kvitterade på en hörna i slutskedet.

Men. Spelmässigt tycker jag Arsenal var klart mycket bättre än tjeckerna i första mötet. Utan att göra en särskilt bra egen prestation skapades en hel del inklusive ett par ramträffar. Kändes som det fanns en kontroll från Arsenals sida - fram till hörnan på slutet. Tycker 2-0 hade varit ett rimligt resultat sett till hur matchen såg ut. Nu har visserligen tjeckerna hemmaplan och det påverkar såklart en del. Men inte SÅ mycket tror jag. Sen har Arsenal fått ett par positiva skadebesked inför matchen:
Saka och Smith-Rowe ska vara tillgängliga. Ödegaard och Aubameyang är frågetecken. Sett till meriter och lönestatus är det märkligt att konstatera det, men Auba känns inte som ett så stort avbräck för dagen. Han har varit direkt svag en längre period. Lacazette, som är mer skicklig som länkspelare, passar bättre med de rörliga offensiva spelarna Arsenal har på mittfältet.
Tierney och Luiz är definitivt out. Tänkbar elva:

Leno,
Bellerin, Holding, Gabriel, Soares
Partey, Xhaka
Pepe, Smith-Rowe, Saka
Lacazette

Slavia Prag har sina egna skadebekymmer att ta hand om. Rutinerade mittbacken Kudela är avstängd, vilket är ett avbräck. 19-årige Abdallah Sima, som varit så bra i år, är ett frågetecken (missade helgens ligamatch). Skulle gissa att han spelar till varje pris en sån här match, men frågan är om han är helt 100. Annars kommer tjeckerna från en magiskt bra säsong där de knappt fått känna på hur det är att tappa poäng. Visst slog de ut Leicester och det imponerar, men fick också möta Rodgers gäng i helt rätt läge när det fanns kador och ligafokus.

Kan tänka mig att Arsenaloddset smyger upp under dagen eller kanske live, så det kan vara värt att vänta med att spela. Tror Arsenal kommer vinna till slut då Slavia Prag helt enkelt ska vara numret mindre.

This is the stats tab
This is the post tip