Torsdagskvällen efter CL bjuder som vanligt på Europa League och här reser Sarri och hans Chelsea till Tjeckien och Prag. Jag har tidigare nämnt Chelseas just nu hektiska schema med tre matcher på åtta dagar och även här tror jag det kan bli tajt. Slavia Prag vet att de måste ge allt för att få med sig ett bra resultat till andra mötet på Stamford Bridge samtidigt som Sarris lag kan avgöra dubbelmötet på en match hemma.

Slavia Prag besegrade Genk med 4-1 över två matcher för att senare slå ut Sevilla efter totalt 5-4. Starkt resultat som säkerligen har lyft laget rejält och gett en bra boost med självförtroende. Det är på hemmaplan Slavia Prag gör sin magi – de är ruskigt starka på Eden Arena. Där har de inte förlorat sedan augusti och bara släppt in tre mål totalt i Europa League-matcherna denna säsong. Defensiva mittfältaren Tomas Soucek är avstängd här vilket är ett avbräck. Finns bra ersättare dock.

Chelsea vann senast mot West Ham med 2-0 efter två mål av ryktenas man Eden Hazard. Det var fint att se honom göra mål samtidigt som det var lite sorgligt då detta troligtvis är sista säsongen man ser Hazard i Premier League på ett tag.
Där tipsade jag om en tajt och mållös inledning men målet kom 30 sekunder för tidigt.
Återstår att se hur Sarri ställer upp här. Han har varit tydlig med att klubben prioriterar Europa League denna säsong och lär inte ta några risker.
Laget har haft Marcos Alonso på skadelistan den senaste tiden, nu verkar han dock vara tillbaka.
Inga större avbräck annars.

Möjliga startelvor
Slavia Prag: Kolar - Kudela, Ngadeu-Ngadjui, Deli – Coufal, Traore, Husbauer, Kral, Boril – Stoch – Skoda.
Chelsea: Kepa – Zappacosta, Rudiger, Christensen, Alonso – Kanté, Kovacic, Barkley – Willian, Giroud, Pedro.

Jag tror dock inte på någon överkörning från Chelseas del. Slavia Prag kommer gör allt för att försöka få med sig ett bra resultat till andra mötet, samtidigt som Chelsea inte bör vara allt för offensiva. Jag tror det blir i andra matchen på Stamford Bridge som Chelsea avgör detta möte.

SPEL: Slavia Prag asian +1 till 1,71
Hos LeoVegas & Unibet

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip