Ett pressat AIK har chansen att “rädda” säsongen genom att ta sig in i gruppspelet och säkra viktiga pengar för klubben. Spelet har dock sett allt annat än bra ut på sistone, defensiven är inte sig lik och laget har fortsatt svårt skapa ett etablerat offensivt spel.

Till denna matchen är Nabil Bahoui tillbaka, en viktig kugge som varit mer eller mindre skadad under större delen av säsongen. Nicólas Stefanelli har varit sjuk och missade matchen mot Värnamo senast. Han är dock med på flyget till Tjeckien. Otieno är avstängd.

Slovacko är ett ålderstiget lag med en elva på flertalet 30-plussare varav två landslagsspelare. De har bytt formation flertalet gånger men spelar kompakt och centrerat med mittfältare. Ett defensivt starkt och fysiskt lag beskrivs de som. De har blivit av med sin skyttekung under sommaren och ännu inte hittat helt rätt i offensiven.

På förhand har AIK absolut goda möjligheter att ta sig vidare mot Slovacko. Men med ett sargat självförtroende kommer det krävas en helhjärtad prestation på bortaplan. Det krävs att de får med sig ett bra resultat till Friends och få med lite positiv energi.
____

Matchen i sig förväntar jag mig ett kontringsinriktat AIK. Med tanke på att regeln om bortamål tagits bort finns heller ingen prioritet på att öppna upp sig. Sedan tror jag också att AIK med en del snabba spelare kommer att passa bra för taktiken med att börja lägre. Kadlec och Simko (mittbackarna i Slovacko) är båda äldre och har inte sina styrkor i djupledsspelet. Tror det finns mycket som talar för underspel i matchen och AIKs elva lär bli lite mer bakåtlutad. Under 2.5 mål fungerar absolut runt 1.80 men jag fastnar för under 1 asian första halvlek. Tror det blir en försiktig och passiv inledning och matchen tar nog fart i andra halvlek. Ska också nämnas att det är 32 grader varmt i Tjeckien medan AIK har varit där, trötta spelare kan vi förvänta oss.

Spel: Asian under 1 mål i första halvlek till 1.83 hos Pinnacle . (Det innebär pengarna tillbaka om det blir ett mål i första halvlek)

This is the stats tab
This is the post tip