I den andra gruppspelsomgången i EM-kvalet spelas, enligt marknaden, ett vidöppet möte mellan Slovakien och Bosnien, på Tehelne pole i Bratislava. Svårt att hålla med, då Slovakien underpresterade kraftigt i öppningen mot Luxemburg medan Bosnien storspelade hemma mot Island.

Förbundskaptenen Francesco Calzona har fått anpassa sig efter att mittfältsikonen Marek Hamsik har valt att sluta i landslaget. Lättare är det inte heller utan skadade kaptenen Milan Skriniar. Kvalité finns ändå i Napolis Stanislav Lobotka och Newcastles Martin Dubravka. Dock gjorde slovakerna en svag insats hemma mot Luxemburg - som nästan hade lika mycket bollinnehav. Efter ett uruselt spel i Nations League fortsätter formsvackan även i EM-kvalet.

Annat är det hos Bosnien, som har visat prov på fin form ett bra tag. AC Milan anfallaren behövde inte ens en kvart på sig att näta på Bilino Polje Stadium mot Island. Innan pausvilan gjorde han ett till mål. Efter en halvtimmes spel satte Red Bull Salzburgs Amar Dedic spiken i kistan. Den nya förbundskaptenen Faruk Hadzibegic fick därmed en drömstart. Något större bollinnehav hade inte bosnierna - men när chanserna väl gavs tog de vara på dem.

Slovakien har misslyckats med att vinna någon av sina 6 senaste landskamper.

Då Bosnien har segrat i tre av de fyra senaste landskamper, i alla tävlingar, bör de ses som klara favoriter till seger. Så är inte fallet. Därmed känns oddset på en rak bortaseger på tok för högt, i mitt tycke. Dock finns det mer värde att lägga ett spel på en seger till Bosnien på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Slovakien och vinst vid en rak bortaseger i matchen.

Speltips Slovakien - Bosnien:
2 asian 0 (samma som Bosnien draw no bet) - odds 2.12 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .
This is the stats tab
This is the post tip