På Anton Malatinský Stadium i Trvana tar Slovakien emot Skottland i Nations League. Det är två lyckliga gäng som möts, eftersom de båda i veckan har kvalat in till EM genom playoff-slutspelet. Slovakien slog ut Nordirland borta medan Skottland slog ut Serbien, också på bortaplan. Jag misstänker att vi får se två mätta sidor i denna drabbning, utan någon anfallsrik fotboll. Slovakien och Skottland har redan mötts i gruppen, där Skottland vann hemma med 1 - 0. Även detta möte borde bli målsnålt.

Det har inte blivit någon bra Nations League för Slovakien alls efter fyra omgångar efter de fortfarande är utan seger i gruppen. Slovakien har faktiskt bara plockat en poäng genom att spela oavgjort borta mot Israel. I övrigt har det blivit förluster mot Tjeckien, Skottland och Israel. Däremot har det gått lysande i EM-kvalet där Slovakien spelade mållöst hemma mot Irland och vann sedan på straffar. Borta mot Nordirland blev det 1 - 1 efter fulltid. Inhopparen Michal Duris avgjorde mötet under förlängningen.

Slovakien försvarade sig starkt senast mot Nordirland. Det gjorde även Skottland, som hade en ledning och höll ut tills den 90:e minuten innan Luka Jovics nickade in kvitteringsmålet. Skottland vann sedan på straffar och glädjen var enorm. Skottland är obesegrade i nio matcher. Men det kommer inte att bli lätt att vinna igen då Slovakien är hemmastarka. I Nations League har det gått utmärkt med oavgjort i första matchen mot Israel hemma och sedan tre raka vinster mot Tjeckien, Israel och Slovakien.

Skottland leder gruppen med fyra poäng. En ny seger för Skottland skulle innebära att de vinner gruppen. Fast de har en match kvar mot Israel också, så det är inte hela världen om det skulle bli poängtapp mot Slovakien. Efter att både Slovakien och Skottland har lyckats med att kvala in till nästa mästerskap ser jag inte att detta blir ett möte mellan två hungriga gäng. Tvärtom. Jag tror på en lågpresterande match, där båda lagen fortsätter försvara sig väl och där det blir som max två insläppa mål.

Speltips Slovakien - Skottland:
Under 2,5 mål - odds 1.72 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Slovakien:
Marek Rodak, Peter Pekarik, Norbert Gyomber, Milan Skriniar, Samuel Mazan, Juraj Kucha, Stanislav Lobotka, Marek Hamsik, Robert Mak, Ondrej Duda & Albert Rusnak.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Skottland:
David Marshall, Scott McTominay, Scott McKenna, Kieran Tierney, Stephen O'Donnell, Kenny McLean, John McGinn, Callum McGregor, Andrew Robertson, Ryan Christie & Lyndon Dykes.
---

This is the stats tab
This is the post tip