Speltips: Slovakien dnb @ 1,55 - X3000 -

Slovakien mot Wales, träningslandskamp i Trnava där hemmalaget ska fila på de sista delarna inför EM.

TV: Uppsnack & rekar (Grupp A)


Tycker att Slovakien fått en helt ok grupp i mästerskapet. Kanske inte kan hindra Belgien från att vinna gruppen men Rumänien och Ukraina ska man kunna störa i kampen om andraplatsen. Hade en ganska lätt kvalgruppen med Liechtenstein, Bosnien, Luxemburg och Island men 22 poäng på 10 matcher är ändå bra. Kunde precis som övriga lag i gruppen inte mäta sig med gruppvinnaren Portugal men det var bara Portugal man förlorade mot. Inledde även lite yrvaket mot Luxemburg i första matchen och fick bara kryss.

1-1-1 på de efterföljande träningsmatcherna och det är helt i sin ordning då man mött Österrike, Norge och San Marino.Tror att förbundskapten Francesco Calzona fick exakt de svar han sökte i landskampen mot San Marino. Målis Marek Rodak höll nollan och samtliga av de tre startande framåt (Lukáš Haraslín, Tomáš Suslov och David Strelec) gjorde mål. Dessutom en bonus att debutanten Tomáš Rigo också fick nätkänning. Ok att man mötte ett betydligt svagare motstånd men vi har tidigare under veckan sett stora favoriter gått på pumpen mot underdogs.

Här förväntas Calzona rotera en del i elvan. Martin Dubravka kan få chansen mellan stolparna, Dávid Hancko, Denis Vavro och Adam Obert finns bland backarna som vill ha starttröja. På mitten bör rutinerade trion Stanislav Lobotka, Ondrej Duda och Juraj Kucka ta plats. Strikern Róbert Boženík kniper nog spetsrollen från David Strelec.

Kultfiguren Marek Hamsik som gjorde sex matcher för Blåvitt har lagt dojorna på hyllan, medan backen Ľubomír Šatka är skadad och yttern Robert Mak lite överraskande inte kom med i EM-truppen.

Slovakien favoriter hemma.

Wales gjorde ett skapligt kval och slutade trea i grupp D som bara innehöll fem lag. Turkiet och Kroatien la beslag på direktplatserna medan Lettland gjorde en slät figur. Armenien inledde piggt men tappade fart på slutet. Wales fick chansen att ta sig till EM via play-off och efter 4-1 krossen mot Finland hade man bra läge att fixa biljett, men precis som Grekland så snubblande man på målsnöre då man föll på straffar mot Polen. Daniel James blev ende spelare att inte sätta sin straff och fick bära hundhuvudet.

Torsdagen landskamp mot Gibraltar var ingen hit för Rob Page och hans Wales. Trots 72% bollinnehav och 16 målchanser så slutade matchen 0-0. Känns väl knappast som att forwardsduon Liam Cullen & Rubin Colwell stärkte sina chanser att få starta här.

Har Daniel James, Kieffer Moore, Brennan Johnson och Nathan Broadhead att tillgå framåt så inte lika illa ställt i offensiven som hos sina grannar Skottland, Irland och Nordirland. Då saknas ändå Aaron Ramsey, David Brooks och Harry Wilson i truppen.

Även defensivt har det blivit ett par återbud i Joe Rodon, Ben Davies, Neco Williams och Connor Roberts. Tycker ändå att man får till en duglig backlinje med Ethan Ampadu, Ben Cabango och Jay Dasilva. Lite opolerade i spelstilen men gör jobbet ok.

Wales är en rätt tuff motståndare men utan sina kreativa nycklar Aaron Ramsey och Harry Wilson så finns det inte supermycket finess utan det blir mest kamp något som Gibraltar var bra på att tackla. Slovakien har då bättre truppläge och det finns mer kvalitet i lagdelarna. Tycker att det lutar åt hemmavinst här men då oddset för insatsen åter vid kryss är över 1,50 så kör vi dnb.

Spelet sitter om Slovakien vinner matchen, blir det kryss så återfås slantarna men insatsen förloras om Wales vinner matchen.

This is the stats tab
This is the post tip