Speltips: Slovan Bratislava -1 asian hcp @ 1,77 - Expekt -

Många lag som ska kvala till Champions League, Slovan Bratislava från Slovakien och Struga från Nordmakedonien är två av dem.

Slovan är om inte ett storlag så i alla fall rätt välkända i fotbollseuropa. Vann cupvinnarcupen 1969 där självaste Barcelona besegrades med 3-2 på St Jakob stadion i Basel.

Att laget är slovakiens bästa råder ingen tvekan om då de tagit hem den inhemska ligan sex säsonger i rad. Hade 18-3-1 i grundserien. I mästerskapsserien blev det fem vinster, ett kryss och hela fyra förluster men torskarna kom när det redan var klart att man skulle ta hem titeln och då tröt motivationen en del. Haft lite blandade resultat inför detta kval. Förluster mot Ludogorets från Bulgarien, vinst mot Linz från Österrike, förlust mot Cluj från Rumänien och senast seger i genrepet mot inhemskt motstånd i form av Petrzalka.

När det gäller truppen så har man tappat en del kraft i Milan Borjan (mv), Gerson Rodrigues, Jaba Kankava och Jaromir Zmrhal.

Köpte dock loss tidigare lånade duon Marko Tolic & David Strelec. Även tagit in Yuriy Medvedev och Julius Szoke men den största värvningen var att man lockade hem stjärnan Robert Mak som efter sitt äventyr i Australien säkert hade kunnat fylla på bankkontot i arabvärlden men valde Slovan. Mak avgjorde med matchen enda mål mot Petrzalka men inte helt säkert att han starta här. Vladimir Weiss Jr (son till tränaren med samma namn) är också till namnet en stjärna men inte heller klart om han får starttröja.

Normalt vinner Slovan med ett par bollar

Struga tog hem sin liga tack vare inbördes möten mot tvåan förra säsongen. Shkendija hade lika många poäng och Shkupi var bara två pinnar bakom duon. Så det var spännande ända in på målsnöret i MFL. Nu är denna liga bland de sämre i Europa. Två platser bättre än San Marinos liga men en bakom Islands så då vet vi ungefär på vilken nivå Struga ligger på. Åkte förra säsongen ut mot just isländskt motstånd i UEFA Europa Conference League-kvalet.

Även Struga har varit flitiga med träningsmatcher inför kvalet. Förlust mot inhemska FK Tikves Kavadarci men sedan tre raka vinster mot Partizani Tirana (Abanien), FC Tirana (Albanien) och Llapi (Kosovo).

Plockat in en drös med nya spelare inför säsongen. Får det till hela 11 nya spelare i truppen. Ethinkos-duon Stefan Spirovski och Kire Ristevski är båda rutinerade och Lanre Kehinde är en giftig anfallare som satte 12 mål på 23 matcher för Gostivar förra säsongen.

Har sedan tidigare Marjan Radeski & Besart Ibraimi och dessa herrar gjorde 15 mål var förra säsongen så ser bra ut framåt. Nu var det i inhemska ligan där motståndet är av klart lägre standard än Slovan så frågan är om Radeski, Ibrahimi och Kehinde även kan göra mål på så pass bra motstånd.

Normalt så ska detta vara en munsbit för slovakerna men det här tiden på året så är det inte säkert att lagen är i form eller på topp så spelet får bli Slovan Bratislava -1. Detta spel innebär att det blir klirr i kassan om hemmalaget vinner med två mål eller fler. Blir det uddamålsvinst så fås insatsen åter men vinner Struga eller spelar oavgjort så är insatsen förlorad.

This is the stats tab
This is the post tip