Danmark inleder EM mot Slovenien. 
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. 

Uppsnack & rekar (Grupp A)Matchen spelas i Stuttgart inför runt 55000 åskådare. 

Två lag som möttes i kvalet:
2-1 i Köpenhamn och 1-1 i Ljubjana. 

Båda lagen nätade i bägge matcherna alltså. Nu vankas neutral plan och oddsen för att det ska bli mål är väldigt nedtryckta, marknaden väntar sig en målsnål fajt. Visst finns det argument för en tråkig historia, men jag tycker det blivit lite väl överdrivet låga odds på diverse överspel. 

England är storfavoriter i gruppen och det inser såklart övriga inblandade lag. Klart att de kommer vara rädda om den poäng de har, inte minst om det står oavgjort i mitten av andra. Men det går också att argumentera för att det gärna behöver bli seger här om det ska bli avancemang. Så det lär bli vad lagen går för initialt åtminstone. 

Danmarks defensiv?

Danmark såg vi på nära håll i friendlyn mot Sverige för 10 dagar sen. När truppen togs ut var det stor besvikelse för att Hjulmand gick på det gamla gardet snarare än förnyade. Lite vibbar från Janne Andersson-tiden i dennes slutskede som svensk förbundskapten. Kasper Schmeichel, Kjaer m.fl. ska göra det en sista gång. Jag är inte helt övertygad om defensiven och laget i stort, fiaskot i Qatar har inte jag glömt. Danskarna släppte in mål i sju av tio kvalmatcher, var endast mot Nordirland oc hSan Marino hemma + Finland borta som det blev nollor. Både Norge och Sverige skapade en hel del mot danskarna i genrepen. 

Runt Slovenien är det såklart mycket fokus på "näste Haaland" dvs Sesko. Men det finns fler som kan göra mål i det laget. Slovenien har nätat i 19 av de 20 senaste matcherna de spelat (endast nollade mot Frankrike). Kvalspel och tidigare matcher är ofta knepigt att översätta in i kommande matcher, ännu mer så när det gäller landslagsspel där det skiljer så extremt mycket i motstånd och tyngd på matcherna. Men något tycker jag det säger. 

Danmark rättmätiga favoriter på 1x2-marknaden (men står lite lågt?). Ska såklart ha bra chans att göra mål. Men jag tror Slovenien kan stå upp hyggligt mot ett defensivt darrigt Danmark. Sedan oddssläpp har oddsen gått upp rejält för olika målspel, jag förstår också att det finns en viss logik i det när det är mästerskap. Men jag tycker som sagt att det känns lite överdrivet och väljer att syna båda lagen gör mål. 

 Speltips: Båda lagen gör mål 

This is the stats tab
This is the post tip