Större delen av Europa har stängt sina fotbollsligor pga Corona-viruset men än så länge kör man på i Ryssland och det är där vi finner ett bra spel.

Aleksandr Kokorin att göra mål @ 3,25 - bet365 -
Spelstopp 2020-03-15 Klockan 12:00

Efter en minst sagt turbulent tid är den ryske anfallaren tillbaka på den gröna mattan. För er som ej vet vad som hände, drar vi det lite snabbt. 7e Oktober 2018, Kokorin och landslagskompisen Pavel Mamayev hamnar i dispyt på ett café med två herrar och det hela urartar till ett gammalt hederligt barslagsmål där bland annat en stol används som tillhygge. Tyvärr för Kokorin och Mamayev var det inte några råbarkade gangster man gav sig på, utan ett par högt uppsatta gubbar i regeringen. Detta kunde naturligtvis inte ens president Putin blunda för utan bråkmakarna blev arresterade och slutligen inburade, då hela händelsen fanns på video. Kokorin dömdes till fängelse i 1 ½ år men släpptes efter mindre ett år tack vare gott uppförande. Kokorin skrev ganska snart efter frisläppandet på för sin gamla klubb, Zenit.

Dock så var det inte helt lätt att "komma tillbaka" och ta en plats, då Sardar Azmoun och Artem Dzyuba är första valen. Även brassen Malcom återkom från skada så när Kokorin fick chansen att gå på lån till Sochi så var det inget att fundera över.

I Sochi kryllar det av ex-Zenit spelare så Kokorin kände flera av dem sedan tidigare och det har gjort att han kommit in bra i sitt nya lag. Hur bra har det då gått, undrar ni. På de fyra matcher han spelat för klubben har han följande facit:

Dinamo Moskva - Sochi (vänskapsmatch) 1-3 (Kokorin 2 mål)
Sochi - Arsenal Tula (ligan) 1-2 (Kokorin 1 mål)
Sochi - Ural (ligan) 2-0 (Kokorin inget mål)
Sochi - Orenburg 5-1 (Kokorin 2 mål)

Så det märks verkligen att han är spelsugen och längtat efter att få sparka boll igen. Har redan pondus nog att få ta hand om straffsparkarna (satte en straff senast mot Orenburg). Så om det dyker upp någon 11 meterskick så lär Kokorin förvalta den även här. Är i övrigt en ganska komplett anfallare som kan använda både huvud och fötter. Skapligt snabb och teknisk.

Vi som följer rysk fotboll ser en slående likhet med hur det var för Artem Dzyuba inför VM i Ryssland 2018. Dzyuba hade förvisso inte skakat galler men hade svårt att ta plats i Zenit. Lånades ut (på vinst och förlust) till Arsenal Tula. Gjorde bra ifrån sig där och kom med i VM-truppen. Gjorde stor succe i VM och blev hela nationens hjälte och resten är historia som det så fint heter. Om Kokorin fortsätter att göra mål och inte hamnar i nya trubbel så är det inte alls omöjligt att han kommer med i sommarens ryska EM-trupp. För i grund och botten är det en mycket bra anfallare som på sina 48 tidigare landskamper gjort 12 mål. Hade dock inte spelat VM 2018 även om han inte bråkat på caféet, då han var knäskadad.

Tabelltvåan Krasnodar är ingen lätt nöt att knäcka. Dom har hållit nollan i de två senaste men har tunga skador på backarna Aleksandr Martynovich och Uros Spajic. Även en handfull spelare som är osäkra till spel. Yuri Gazinskiy, Remy Cabella, Ari, Dmitriy Stotskiy, Tonny Vilhena och Viktor Claesson. För Sochis del är det bara anfallaren Nikita Burmistrov som är osäker till matchen. Det gör inget alls för vårt spel då det bara ökar chanserna att Kokorin är den som målar för Svarta havs laget.

Sochi har inte gjort mål mot Krasnodar i de tre senaste mötena men på lördag hoppas vi att Kokorin ska spräcka den sviten. 3,25 är för bra att blunda för och vi kör medelinsats på den formstarke landslagsanfallaren.

Lycka till vid rygg!

ps givetvis annulleras spelet om det visar sig att även Ryssland stänger sin liga pga Corona-viruset.

This is the stats tab
This is the post tip