Cupdubbel:
Söderhamn vs Gefle 2 (1.40)
Västerås vs IFK Norrköping 2 (1.33)

Dubbeln betalar 1.86

Sällan jag spelar dubblar, men här känns det befogat. Gefle i derby mot ett lag som alltså är ett mittenlag i division 2 norrland. Norrlandstvåan är ofta lite svagare än de södra division 2-serierna och trots all motivation i världen på hemmalaget bör Gefle ha toppchans. Gefle brukar ta cupen rätt serieöst, har talat om vikten att vinna för att nå gruppspel.

Truppen innehåller de flesta ordinarie gubbarna. Skrabb, Bååth och Lantto vilas. Hela truppen:

Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Jens Portin, Samuel Gussman, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Simen Rafn, Joshua Nadeau, Albin Lohikangas, Kwame Bonsu, Robin Nilsson, Johan Bertilsson, York Rafael, Jacob Hjelte, Johan Oremo, Dioh Williams.

IFK Norrköping har sålt Nyman, men var spellediga i helgen och har därmed haft gått om tid att förbereda sig här. Västerås (div 1) floppade mot bottenlaget Thorengruppen i helgen. Vet inte mycket om laget då jag inte följer de lägre serierna särskilt noggrannt, men de kan få klara sig utan sin kapten:
- Det kändes inte bra alls. Men jag har ingen aning om när jag kan vara tillbaka, jag ska undersökas imorgon (tisdag). Vem vet det kanske går att tejp, säger Ljevar och fortsätter:
- Men känns det som idag så blir det inget spel på onsdag mot Norrköping. Men det vet vi imorgon.

IFK känns för bra här.
Gustafsson inför matchen:
- Vi har inget B-betonat lag, utan alla spelare som är tillgängliga kommer att vara med och konkurrera om en plats inför matchen. Det har heller inte att göra med om det är yngre eller spelare, liksom om de har presterat tidigare eller ej. Vi kommer att ställa upp med det lag som är mest förberett att prestera i den här matchen, säger Gustafsson.

IFK:s truppen innehåller de flesta ordinarie gubbarna. Har ett par skador sedan tidigare (Telo, Fjoluson, Tkalkic) och har som sagt sålt Nyman. Men bör kunna ha en bra bas av ordinarie spelare kryddat med ett par nya förmågor.

IFK-truppen
1. Andreas Vaikla, Henrik Castegren, Andreas Johansson, Linus Wahlqvist, Andreas Blomqvist, Nicklas Bärkroth, David Moberg Karlsson, Eric Smith, Marcus Falk Olander, Kalle Holmberg, Sebastian Andersson, Daniel Sjölund, Andreas Hadenius, Niclas Eliasson, Filip Dagerstål, Adin Bukva, Mohanad Jeahze, Michael Langer

This is the stats tab
This is the post tip