I en träningsmatch på konstgräset på Södra Sandby IP ställs två svenska division 4 lag mot varandra när Södra Sandby IF tar emot Kosova IF. Hemmalaget har halkat ner från division 3 södra götaland till division 4 skåne östra medan gästerna även förra säsongen spelade i division 4 skåne sydvästra. Marknaden har gått ut med Södra Sandby som solklara favoriter till seger, medan jag tycker att denna vänskapsmatch blir betydligt jämnare än vad oddsen föreslår då Kosova har fortsatt satsa till denna säsong.

Det gick inget vidare för Södra Sandby förra säsongen i division 3. Förvisso var de helt okej och lyckades ta en del poäng på hemmaplan, men bortaspelet var usel och ytterst få trepoängare togs på bortaplan. Inför denna säsong har det inte blivit någon storsatsning heller att ta sig tillbaka till division 3 igen, utan laget förlitar sig på att kvalité redan finns där - vilket går att ifrågasätta.

Kosova däremot har värvat friskt och gjort allt de har kunna för att stärka truppen inför denna säsong. De har till och med gått ut på sin officiella hemsida med att de som känner sig manade att provspela kan få göra det med dem, i hopp om en plats i truppen. Det är inte illa och det visar verkligen att attityden är på rätt plats, eftersom de ständigt söker efter förbättringar - på alla sätt.

Kosova kommer från en säsong där de faktiskt imponerade stort på bortaplan med segrar över Dösjöbro IF med 2 - 0, Rosengård FF med 6 - 5, Staffanstorps United FC med 5 - 2, KSF Srbija Malmö med 2 - 1 och Helsingborgs AIS med 3 - 0. Det är starka bortasegrar och något Kosova kommer att ta med sig till denna jämna match, där Södra Sandby endast ska ha en liten hemmaplansfördel, i mitt tycke. Därmed finner jag ett värde i över dubbla pengar på att Kosova åtminstone inte förlorar mötet.

Speltips Södra Sandby IF - Kosova IF:
X2 - odds 2.20 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip