Djurgården spelar "derby" mot Sollentuna på torsdagen, en biljett till cupens gruppspel står på spel.
Mitt speltips: Under 3,5 mål i matchen.

DIF saknar Witry, som opererat blindtarmen. Ytterbacken är en viktig pjäs för Djurgårdens offensiv då han ofta är med i anfallen med sin fina högerfot. Tycker inte det finns någon riktigt bra ersättare i truppen.
Även Ulvestad missar matchen, för hans del pga landslagsspel. Han är faktiskt lagets bäste målskytt i Allsvenskan med sina 11 mål. Visserligen en del straffmål där, men han är viktig med sin förmåga att fylla på i andravåg. Tycker inte Karlström, Edwards, Walker eller vilka som nu spelar centralt i den här matchen har samma förmåga.

Ser inte Djurgården som ett optimalt lag för att bara skölja över ett division 1-motstånd. De jobbar ofta hårt och metodiskt för att bryta ned motståndet snarare än har överlägsen teknisk kvalitét. Så här kan jag se att de får jobba rätt hårt för att få sina mål. Samtidigt är de ofta bra bakåt, noggranna och svåra att göra mål på.

Redan på söndag väntar en ny viktig match för Djurgården. Den gången är det Kalmar FF som står för motståndet i Allsvenskan. Så det finns ingen anledning för DIF att blåsa på och gå för fler mål om de leder. Blir nog snarare fokus på att spara lite energi inför den matchen.

Matchen spelas på Sollentunavallens gräs. På torsdagen väntas det bli minusgrader och riklig nederbörd i form av snö/regn - lär inte bli särskilt trevliga förhållanden.

Sollentuna är rätt spelskickliga och kan säkert hålla i en del boll. Bara nio av deras 28 matcher i annars rätt målglada division 1 norra har gått över 3,5 mål. Nu möter de inte motstånd av DIFs kaliber så ofta, men det säger ändå någonting om att de inte är ett hawaii-lag. Relativt tajta bakåt också.

Det här är årets match för deras del. Lär såklart vilja göra det svårt för Djurgården och försöka hålla sig kvar i matchen så länge som möjligt.

0-2, 0-3 eller 1-2 känns som tänkbara resultat här.

This is the stats tab
This is the post tip