Premiär på Sollentunavallen där gräset knappt hunnit växa klart.

Premiären

Örebro Syrianska - Sollentuna 0-3

Startelvan: Machini - Sundgren, Nilsson, Magnusson, Johansson - Jakobsson, Stojanovic Fredin, Jan - Ali, Abdihakim, Capotondi

Gefle - IFK Luleå 1-2

Startelvan: Markström - Sahlin, Hansemon, Persson, Lohikangas, Hjelte, Sandlund, Granat, Jonsson, Englund, Lidberg

***

Lördagens hemmalag Sollentuna stod för en stark säsong 2020 men blev sedan av med många nyckelspelare. Det är ett till stora delar nybygge som representerar klubbens färger den här säsongen. Ett lag med mycket talang, spelskicklighet men kanske mindre med rutin och jävlighet (även om det finns undantag). Sollentuna utgår från ett 4-3-3 och vill kontrollera matcherna och bygga spelet lagdel för lagdel. Det kan bli svårt att göra på ett adekvat sätt den här lördagen. Sollentunavallens gräspremiär kommer av bilder att döma ett par veckor för tidigt för mattans eget bästa, och även för Sollentunas sätt att spela fotboll. Nu tror jag säkert att spelarna är skickliga nog att anpassa sig men jag ser framför mig att mattan kan släppa en del under spelets gång och att det blir svårspelat.
I premiären vann Sollentuna med klara papper, 3-0 borta mot Örebro Syrianska. Matchen hann knappt börja innan en långboll från mittback Nilsson skarvades i eget mål av en stressad försvarare.

I dag blir det ett betydligt tuffare motstånd. Gefle är tippade att utmana i toppen av många experter, men fick en bedrövlig start på säsongen med förlust 1-2 hemma mot IFK Luleå - som många tror kommer åka ur. Det var inte alls vad den gamla allsvenska klubben hade hoppats på.
Gefle har ett bra lag på pappret och då främst anfallsduon Isac Lidberg och Leo Bengtsson som båda vet hur man gör mål på den här nivån. Där måste Sollentuna stå upp i duellerna.
Jag tror som sagt att det blir mer kamp än skönspel här och att mattan kommer att ställa till det för båda lagen så att det blir mycket tekniska misstag. Upplagt för underspel.

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål i matchen till 2.00 hos LeoVegas (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip