Press på hårdsatsande Sandviken i kampen om kvalplats till Superettan.

Senaste möten
Sandviken - Sollentuna 6-1

ETTAN NORRA
3. Sandviken 23 14 5 4 46:21 47
7. Sollentuna 23 10 4 9 40:40 34

Sollentuna hemma
11 4 3 4 18:19 15

Formen
V, V, O, F, V

Senaste match
Hammarby TFF - Sollentuna 1-3

Machini - Sundgren, Jacobsson, Royo, Sandell, Ahlstrand Stojanovic-Fredin, Jan, Capotondi, Ali, Sandén

Sandviken borta
11 7 0 4 20:12 21

Formen
F, O, V, V, O

Senaste match
Sandviken - Sylvia 0-0

Wennergrund - Mård, Håkansson, Hartzell, Mukunzi, Bråholm, Al-Saed, Bonnah, Mohammed, Engberg, Junior

På söndagen spelas en spännande match i Ettan norra när Sollentuna bjuder in Sandviken till Sollentunavallen norr om Stockholm. Matchen spelas på gräs och hemmalaget kommer från en fin 3-1-seger borta mot Hammarby TFF (3-1).
Den trepoängaren innebär mer eller mindre att kontraktet är säkrat skulle jag säga. Inför den 24:e omgången (av 30) så har Sollentuna hela 14 poäng ned till IFK Luleå som är trea från slutet innan omgången startar. Det ska väldigt mycket till och därför tror jag att spelare och ledare känner ett stort lugn resten av säsongen. Man kan fokusera på att utveckla sitt spel och sina spelare, samtidigt gäller det förstås att hitta den inre glöden när man hamnat lite i mittens rike.

Sandviken har stor press på sina axlar. Åt Brommapojkarna finns inget att göra. De kommer att vinna serien och ta sig tillbaka till superettan där de här hemma. Men om andraplatsen är det en stenhård batalj med Dalkurd, som är två pinnar före men med en match mer spelad. Så det är av yttersta vikt med tre poäng här borta mot Sollentuna. När lagen möttes i Sandviken blev det totalkross för hemmalaget, 6-1, men jag är inne på att det blir betydligt tuffare här. Sollentuna är bättre nu än då och Sandvikens prestationer på slutet har varit upp och ned. Mittfältsmotorn Mukunzi missar matchen då han är med Rwandas landslag. Ett stort tapp och på bortaplan har resultaten varierat på slutet:
3-0 borta mot Haninge, 2-0 borta mot Hudiksvall, torsk 0-1 och 0-2 mot Gefle och Dalkurd och senast 2-1-seger borta mot Piteå.

SPELTIPS
Sett till lagens form, trend och vikten av tre poäng för gästerna så tror jag inte på målfest den här gången med gräs som underlag. Spelar under 3 mål asian i matchen till 1.83 hos Pinnacle (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip