I den danska andraligan, 1 division, väntar en blytung uppgift för Sönderjyske när tabellettan Vejle gästar dem på måndagkvällen. Sönderjyske är ett mittenlag, med tveksam form - efter att ha förlorat tre av de fyra senaste omgångar. Vejle åkte på en oväntad förlust men fick spela med en man kort. Annars har säsongen varit utmärkt. Formen är också fin och bra nog för att hitta tillbaka till vinnarstigen.

Tränaren Karsten Andersen har haft svårt att få ut maximal potential i en annars rätt så bra trupp i Sönderjyske. Under säsongen har laget lyckats väldigt bra i den sista tredjedelen. Dock har det varit något svårare att hitta nätmaskorna i de senaste omgångar. Detta har också lett till en hel del förluster under tiden. Sist blev det nederlag mot Fremad Amager i ligaspelet. Däremot vann Sönderjyske i veckan, i den danska cupen, efter ett segermål långt inne på övertid.

Tränaren Ivan Prelec får klara sig utan den grekiske anfallaren Dimitrios Emmanouilidis i Vejle. Han blev utvisad sist mot Hilleröd och kostade laget alla poäng. Innan utvisningen hade Vejle en 2 - 1 ledningen som tappades till en 2 - 3 förlust, där förlustmålet släpptes in i matchminut 94. Denna missberäkning ska ändå inte få ta något ifrån ett lag, som har toppresterat under hela säsongen, med 11 segrar efter 16 omgångar. Under den tiden har det blivit 36 fullträffar. Inget annat lag har nätat fler gånger än så.

I mitt tycke bör Vejle ses som en klar favorit i detta möte, då de är ett helt nummer större. Marknader erbjuder dock jämna odds. Därmed lägger jag ett spel på en seger till Vejle på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Sönderjyske och vinst vid en rak bortaseger i matchen.

Speltips Sönderjyske - Vejle:
2 asian 0 (samma som Vejle draw no bet) - odds 1.92 hos Unibet, 888sport & LeoVegas.

---
Preliminär startelva - Sönderjyske:
Nicolai Flo Jepsen, Atli Barkarson, Rasmus Wikström, Maxime Soulas, Rasmus Vinderslev, Mads Albaek, Sefer Emini, Troels Klove, Jose Gallegos, Peter Christiansen & Emil Frederiksen.

Preliminär startelva - Vejle:
Nathan Trott, Stefan Velkov, Raul Albentosa Redal, Oliver Provstgaard, Marius Elvius, Hamza Barry, Saeid Ezatollahi, Miiko Albornoz, Arbnor Mucolli, Richard Sukuta-Pasu & Andres Ponce.
---
This is the stats tab
This is the post tip