1x/asian +0,5 tar jag i Southampton-Arsenal. 1.96 hos FastBet och Bethard .

Arsenal kommer till spel utan Sokratis, Holding och Mustafi. Det är trion som spelat mittbackar den här säsongen. Finns inte jättemycket alternativ i försvaret på grund av det. Koscielny har spelat någon reservhalvlek och fick en halvlek i EL i torsdags - har annars inte spelat på ett halvår. Lär kampera ihop med Monreal. Spanjoren är okej defensivt som ytterback. Som mittback tycker jag han är svag, misstänker att han får det tufft mot Saints fysiskt starka forwards. Tänkbart lag:

Leno
Bellerin, Koscielny, Monreal, Kolasinac
Xhaka, Torreira
Mkhitaryan
Iwobi, Lacazette, Aubameyang

Southampton har lämnat positiva skadebesked inför den här matchen. Frågetecken som Cedric, Shane Long och Danny Ings ska vara tillgängliga. Bertrand är dock fortsatt out. Tänkbart lag:

Mccarthy
Cedric, Bednarek, Vestergaard, Targett
Romeu, Lemina
Höjbjerg, Armstrong
Ings, Redmond

Southampton har som bekant ny tränare i Hassenhüttl. Det här är första hemmamatchen och det är en rätt tacksam uppgift att ha allt att vinna inför egna fansen. Har nu fått en vecka att förbereda sig för den här matchen och jag räknar med att man kommer sälja sig dyrt. Tycker laget ska vara för bra för att ligga näst sist som de gör i nuläget, borde kunna klättra lite under andra halvan av säsongen. Har bara tagit nio poäng - men de "borde" tagit ca sjutton sett till xG-statistiken i varje match. Saknat en forwards som kan sätta dit bollarna, spelmässigt har det sett okej ut.

Arsenal spelade EL i torsdags. Roterade kraftigt i vanlig ordning, men Özil och Lacazette startade. Även om det i stora delar kommer vara en ny elva här är det inget plus för trupp och stab att ha haft en EL-match att fokusera på under veckan medan Southampton har kunnat fokusera helt på den här matchen. Arsenal har även en småintressant Ligacupkvartsfinal mot Spurs på onsdag. Knappast en högprioriterad turnering, men blir ju en viktig match mot lokalrivalen. Har nu 22 raka tävlingsmatcher utan förlust, men jag är fortfarande inte helt såld. Har haft magisk utdelning offensivt, vilket lett till att de tagit nio poäng fler än vad de "borde" sett till xG-statistiken såhär långt.

Arsenal överpresterar poängmässigt sett till expected goals, medan Southampton underpresterar. Sånt där jämnar ut sig över tid. Med Arsenals defensiva bekymmer tror jag Southampton kommer ha alla möjligheter att skapa målchanser. Har allt att vinna här och för mig luktar det lite kryss om den här matchen.

This is the stats tab
This is the post tip