Arsenal reser till Southampton på torsdagen.
Mitt speltips: Hemmalaget vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort. Asian 0 alltså.
1.95 hos bet365 .

Jag har framgångsrikt gått emot Arsenal i två rekar sedan återstarten:
Man City -1,5 förra onsdagen.
Brighton 0 i lördags.

Att Man City skulle köra över Arsenal var knappast en överraskning. Men som matchen utvecklade sig blev det till en mardröm. Mari och Xhaka skadades. Luiz byttes in och var en parodi på sig själv innan han visades ut. Avstängd här. Chambers, Sokratis och Torreira är skadade sedan tidigare.

Mot Brighton tog Arsenal ledningen, men lyckades släppa in två mål, varav det sista med matchens sista spark. Dessutom skadades Leno, en av lagets absolut bästa spelare den här säsongen (vilket säger en del om laget i övrigt). Lagets bäst betalde spelare, Mesut Özil, har inte spelat en minut i återstarten. Trots att han var med på bänken senast. Framtiden runt honom som alltid osäker. Dessutom ryktas lagkaptenen och ende världsklasspelaren i truppen Aubameyang lämna. Han är nog inte mer sugen på att stanna efter de här två matcherna.

Det är svårt att tänka sig en värre återstart än den Arsenal haft. Nu ligger de på 40 inspelade poäng och +0 i målskillnad. Att klubben via åratal av usel skötsel satt sig i det läget är under all kritik, men nu befinner vi oss i ett läge där Arsenal inte är bättre än vad tabellen säger.

Southampton gjorde en bra match mot Norwich i sin återstart. Målen lät vänta på sig till andra halvlek, men det var inget snack om saken. Rätt spelare levererade och laget såg inte ut att ha lidit så mycket av breaket. Kontraktet är i stort sett klart och de kan nu blicka uppåt. Vid seger går de upp på samma poäng som Arsenal - bara en sån sak. Får vila i fem dagar inför den här matchen, vilket är en fördel jämfört med Arsenal som spelar tredje matchen på åtta dagar.

Ett skadedrabbat Arsenal är allt annat än bra just nu. Southampton får inte ett bättre läge att möta Gunners och jag tror inte de förlorar här. Pengarna tillbaka vid oavgjort känns bra.

Speltips Southampton vs Arsenal:
Southampton med asian handicap 0 - odds 1.95 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip