Retur på lördagens FA-cupmatch mellan Southampton och Arsenal väntar på tisdagen.
Mitt speltips: Rak tvåa på Arsenal.
2.35 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

Speciella förutsättningar här då de som sagt möttes på samma arena i lördags. Southampton spelade bästa möjliga tillgängliga lag då. Har ett par skador sedan tidigare, så det lär det bli i stort sett samma lag här. Bänken i lördags var inte så mycket att hänga i granen och de gjorde bara två byten, vilket säger något. Från lördagsmatchen försvinner Walker-Pieters (skadad) och Bertrand (avstängd). Finns som sagt inte jättemycket etablerade alternativ som kan komma in opch ersätta. Har bara använt fem försvarsspelare den här säsongen, nu ska de klara sig utan två. Ings har dragits med covid och såg lite sliten ut i slutskedet i lördagens match, kan han spela 90 här? Bara två vilodagar...

För Arsenals del lär Tierney, Lacazette, Saka, Partey och Smith-Rowe komma in i startelvan. Borde alltså bli minst fem-sex nya fräscha namn i startelvan, vilket är ett plus. De som kommer in är också en uppgradering jämfört med de som spelade i lördags. Aubameyang saknas med stor sannolikhet igen pga personliga skäl och det är ett avbräck såklart. Men i Arsenals uppryckning senaste veckorna har han ändå inte varit helt central. Blir intressant att se Martinelli eller Pepe ta Aubemayangs roll - även om båda var kalla i lördags så borde det finnas möjligheter för bägge att göra en bättre insats med ett mer ordinarie lag i övrigt.

Arsenal fick mycket kritik för laguttagning och spel i lördagens match. Jag tycker det var en rätt så jämn match där Southampton inte skapade mycket heller. De fick med sig ett rätt så turligt självmål i första halvlek och lät sedan ett uddlöst Arsenal spela runt, runt och runt utan att det skapades så mycket målchanser av något lag. Ett tag i andra halvlek kändes det som att en kvittering låg i luften och då hade Arsenal nog kunnat vinna, de hade verkligen momentum då.

Men i slutändan vann Southampton med 1-0. Gissar att det är halvjobbigt att på bara ett par dagar ladda om för Hasenhuttls lag, som bekant spelar en energikrävande pressfotboll. Ligan är såklart alltid superviktig, men Southampton har en bit upp till Europaplatserna och är inte indragna i bottenstriden, så möjligen sneglar han mot att försöka göra en bra FA-cupvår. Har Wolves borta i nästa runda, vilket inte är omöjligt alls. Flera bra lag är redan utslagna och i nästa runda kommer ytterligare bra lag ryka.

Matchen i lördags var jämn, men här kommer ett fräschare Arsenal till spel med en bättre elva. Bör ha bra chans att revanschera sig mot ett Southampton som tappar bägge ytterbackarna och bör vara lite mer slitna.

Till 2.35 känns bortasegern spelbar här.

This is the stats tab
This is the post tip