Southampton med en seger i ryggen tar emot serieledande Arsenal på St Marys!

Hemmalaget Southampton kommer för första gången på ett bra tag med lite vind i seglen efter 1-0 segern borta mot Bournemouth under veckoomgången. Che Adams prickade in matchens ända mål efter bara nio minuters spel.

Ralph Hassenhuttl står fortfarande på Sotons sidlinje och leder laget, och segern mot Bournemouth var nog välbehövlig även för hans vidare jobb i klubben.
Southampton är ett svårt lag att veta vad man kommer få ifrån. Man har länge varit ett lag som kan bjuda på fina prestationer till att nästa match se ut att inte veta vad man ska göra.

Här springer dock hemmalaget in i kanske svårast möjliga motstånd för stunden. Arsenal fortsätter att ta seger efter seger, utan att det kanske ser bländande ut hela tiden.

Under torsdagskvällen besegrades även PSV Eindhoven med 1-0 på hemmaplan och därmed är avancemang till slutspelet i Europa League säkrat. Detta leder nog till att Arsenal kan fokusera ännu mer på ligaspelet och rotera ytterligare i Europaspelet.

Arsenal har dock faktiskt haft det betydligt tuffare på bortaplan än hemma på Emirates denna säsongen. Segrarna må ha rullat in, men både spelmässigt och statistiskt är siffran betydligt lägre när man är iväg från London.

En spelare som dock haft det tuffare med målskyttet den senaste tiden är Gabriel Jesus. Efter pangstarten på säsongen har han nu gått mållös i fyra raka matcher. Nu tror jag dock det kommer släppa. Han ser fortsatt väldigt bra ut i spelet och kommer till chanser, och nu är det dags.

Både målspel och vinnarspel tycker jag är svåra att hitta i denna match, och därför väljer jag att lägga min tro i Gabriel Jesus fötter. Mitt spel blir därför Gabriel Jesus målskytt när som helst i matchen, och finns att rygga hos bet365 till hela 2.30.

This is the stats tab
This is the post tip