Southamptons frånvarolista är lång.
Visst kan man fortfarande ställa en okej elva på benen, men spelarna har ingen som helst chans till att få pusta ut. I ett hårt spelschema tycker jag att det börjar märkas...

Dessa spelare är helt out under lördagskvällen:
Jannik Vestergaard, mittback (13 ligamatcher/3 mål).
Moussa Djenepo, ytter (13/1)
Kyle Walker-Peters, ytterback (18/0)
William Smallbone, mittfältare (3/0)
Nathan Tella, mittfältare (5/0)
Mohamed Salisu, back (0/0).
Michael Obafemi, forward (1/0)
Mycket tveksam till start är även innermitten Oriol Romeu (15/1).

Så "The Saints" har numera ingen som helst bredd och bänkspelarna är lövtunna. Mot Arsenal, förlust med 3–1, fick spelare som Dan Nlundulu (8/0) och Calev Watts (debuterade) hoppa in. Det här är inga PL-spelare, och framför allt inga som går in och gör skillnad.
Visst finns fine Ward-Prowse kvar, Armstrong är nyttig på sin kant och på topp är alltid Danny Ings lurig. Men dessa spelare gör nu sin sjätte match på tre veckor.
Slitna?

Känslan är att Aston Villa är fräschare, har inte matchats riktigt lika hårt och jag tycker laget borde ha vettig chans på St. Mary's Stadium.
Villas A-lag gör här "bara" sin fjärde match på den tiden som The Saints alltså spelat två matcher mer.
Villa har dessutom väldigt få problem med skador då en sådan som Ross Barkley nu också är tillbaka i spel.
Birmingham-laget var bra i veckans match mot Burnley på Turf Moor, var överlägset i första halvlek men hade bara en 1–0-ledning in till tepausen. Efter paus kvitterade Burnley innan vasse Jack Grealish satte 2–1.
Allt pekade på en ny seger för Villa – men ologiskt och oväntat gjorde Burnley två mål på tre minuter och vände helt på steken.

Spelmässigt gjorde dock Aston Villa en ny fin match och man har en helt annan bredd än Southampton har just nu. Senast fick lirare som Trézéguet och El Ghazi chansen sent. Det är två spelare som mycket väl kan starta här med pigg ben.

Jag tycker att Aston Villa har vettig chans här och jag lockas av 2.60 i odds för raka tvåa som just nu bjuds av Unibet , Leo Vegas, Casumo och 888sport .

Troliga elvor Sportsgambler.com.
Southampton: McCarthy; Valery, Bednarek, Stephens, Bertrand; Armstrong, Ward-Prowse, Diallo, Walcott; Adams, Ings
Aston Villa: Martinez; Cash, Konsa, Mings, Targett; Luiz, McGinn; Trezeguet, Barkley, Grealish; Watkins.

This is the stats tab
This is the post tip