Med tre omgångar kvar lutar allt åt att Brighton hänger kvar i Premier League.
Laget har fem poäng och bättre målskillnad ned till nedflyttningsstrecket. Dessutom ett par lag mellan sig och Bournemouth som är på nedflyttningsplats.
Brighton har också ett tacksamt spelschema Newcastle (b) och Burnley (b) kvar. Till skillnad från "The Cherries" som möter Man City (b), Southampton (h) och Everton (b) i sina tre sista matcher.
Så Brighton LÄR oavsett resultat här lira i PL nästa säsong.

Brighton är ett spelande lag som spelar en fin fotboll, men som ofta blir hårt straffade för det. På de sista fyra matcherna har man endast slagit redan nedflyttningsklara Norwich (1–0) för att sedan få stryk klart mot Man United (0–3), Liverpool (1–3) och Manchester City (0–5).

Nu ska Potters mannar till St. Mary's Stadium för att möta ett stekhett Southampton. Laget har varit väldigt bra efter jul och den förra jumbon har säkrat kontraktet. På slutet har man två segrar Watford och Man City och två kryss mot Everton och Southampton.
Det betyder att man har toppform.
Man har en härlig offensiv med spelare som Danny Ings, Nathan Redmond, James Ward-Prowse sedan har även Stuart Armstrong och talangen Michael Obafemi nu kommit igång. Det finns helt enkelt massor av målskyttar – som är i form.

Jag tror Southampton där Danny Ings jagar skytteligatrofén fortsätter göra bra insatser. Och gör man det slår man normalt ett för naivt Brighton, som bjuder upp till dans med som oftast går hem tomhänt.

Mitt spel?
Raka ettan på Southampton till 2.25 hos bet365 .

Troliga elvor.
Southampton:
McCarthy; Walker-Peters, Stephens, Bednarek, Bertrand; Armstrong, Ward-Prowse, Smallbone, Redmond; Long, Ings

Brighton:
Ryan; Lamptey, Dunk, Webster, Burn; Stephens, Propper, Bissouma; Mooy, Maupay, Trossard



This is the stats tab
This is the post tip