Southampton och Brighton köpr upp i söndagens PL-lunchmatch.
Mitt speltips: Southampton vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort.
2.13 hos SpeedyBet , Bethard eller FastBet .

Väldigt intressant match. När oddsen släpptes var Southampton favoriter på den här marknaden. Oddset på att Southampton vinner med insatsen tillbaka på oavgjort har nu dock, av olika anledningar, gått upp 35-40 punker sedan släpp. Det tycker jag är överdrivet och därför tycker jag nu det är värde på hemmalaget i stället.

Southampton ligger faktiskt sju poäng före Brighton (dock en match mer spelad) och har hemmaplan. Ändå är Brighton favoriter. Beror väl delvis på Southamptons skadeproblem (viktige målskytten Ings är skadad precis som mittfältsankaret Romeu) och usla form (1-1-9 senaste elva ligamatcherna). Men framför allt för att marknaden anser Brighton vara ett bättre lag än vad tabellen säger. Det håller jag väl med om, sett till expected goals är det en ruggig underprestation att Brighton ligger i botten. Förväntat poängantal sett till just expected goals pekar på att Brighton snarare borde kriga om Europa. Men missade straffar, billiga baklängesmål och ett gäng missade målchanser gör att laget nu befinner sig där de gör. Har bara vunnit fem matcher på hela säsongen. Saknar vassa poängspelare som kan omvandla spelövertag/målchanser till mål och är även lite för tunna i eget straffområde.

Southampton blandar och ger. Är väl tillsammans med Brighton det av lagen som ligger på plats 12-20 i tabellen som mest försöker sig på ett eget spel. Gör att de därför kan åka på smällar som 0-9 mot Man United och 2-5 mot Man City. Har i år också satsat på FA-cupen, vilket gjort att de kanske åkt på ett par smällar (ligaförlorat mot Arsenal och Wolves direkt efter att de slagit samma lag i FA-cupen). Formen har länge varit bedrövlig, men tycker presationen mot Sheffield United förra helgen var bra. Även okej insats mot Man City i veckan, men ett uppretat Peplag är det få som klarat av just nu.

Southampton är inte alls ofarliga. Slagit flera bra lag hemma den här säsongen. Även om de saknar Ings tycker jag det är skevt att Brighton är såhär pass stora favoriter som de är nu. Att få 2.10+ på Saints nollboll känns bra mot ett lag som trots allt vunnit 5/27 matcher.

This is the stats tab
This is the post tip