Southampton ska försöka ta poäng när tabelltvåan Liverpool kommer på besök.

Hemmalaget har fin form med tre segrar på de fyra senaste matcherna. Det gör att det har lämnat Cardiff bakom sig och har fem poäng ner till Walesarna. De har dessutom ett behagligt spelschema även om det behövs ta fler poäng för att klara sig kvar så ser jag det som högst troligt att laget spelar Premier League även nästa säsong.

Liverpool behöver vinna varje match för att gå förbi City när säsongen slut. De levde farligt vid 1-1 mot Spurs senast men ett självmål räddade de rödklädda i den matchen. Klopp ska vara nöjd med fredagsmatch med tanke på att kvartsfinalerna i CL väntar nästa vecka. Nu får de någon extra dag att vila mellan matcherna.

Liverpool vann hemmamötet med 3-0, och de ska skilja en klass på dessa lagen. Men Southampton är farliga på hemmaplan, vi såg i deras senaste hemmamatch hur de vände 0-1 till 2-1 på Spurs. Då slutade laget på 12 skott.

Skulle Southampton orka stå emot Liverpool hela matchen så kan den här linan på svår att täcka för hemmalaget men jag tror inte deras försvar är tillräckligt bra för Salah, Mane och Firmino. Skulle Liverpool ta ledningen ska Southampton kunna fixa fram några avslut på hemmaplan.

Jag spelar Southampton över 7,5 skott @1.61 hos bet365 med 3u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip