Premier League rullar vidare med omgång två och här reser Liverpool till Southampton för att hämta ännu en trepoängare.
Spelet på -1 handikapp Liverpool är väl nästintill alltid intressant men här finns det några saker som talar emot samtidigt som oddset stiger. Målvaktskris i bortalaget här – jag spelar både lagen gör mål till 1,80x hos bet365 !

Southampton fick inte den starten på säsongen som österrikaren Ralph Hasenhüttl hade hoppats på. 3–0 borta mot Burnley slutade matchen men jag tycker inte att resultatet speglar matchen helt rättvist faktiskt. Soton spelade riktigt bra under några sekvenser och var nog värda ett mål ändå.
Deras ExG slutade på 1,09 i den matchen där mittfältaren Che Adams var värd en balja.
Defensivt var det betydligt sämre. Flera misstag där två resulterade i mål för Burnley.
Gillade Nathan Redmond i den matchen också. Delaktig, rörlig och farlig.
Nu är det hemmapremiär på St Marys Stadium och det är ju fint bara det. Liverpool kommer alltså på besök. Ett lag med mycket power i offensiven men ändå lite skakigt bakåt, är min känsla.

Liverpool inledde säsongen mot Norwich väldigt starkt, eller ska jag säga första halvlek? 4–0 efter 42 minuter. Men Norwich hotade ändå tycker jag och framförallt var det inte det där defensivt starka Liverpool som vi är vana med från förra säsongen.
Och d var flera situationer. Den bolltrygge Alisson i målet hade någon situation när han la bollen rakt ut till Norwich spets, mycket ovanligt att sen. Och den skicklige Trent Alexander-Arnold hade ingen bra match försvarsmässigt, såg skakig ut bakåt och majoriteten av Norwich anfall skedde via hans kant.
Två mål släppte Liverpool även in i veckan i Supercupen mot Chelsea.
Men det är ännu ett problem som ligger och lurar. Alisson skadade otäckt vaden och ersättaren Adrian skadade sig i firandet under Supercupen. Klopp sa under fredagen såhär angående Adrians fot: "Yesterday it was swollen, but we have to see".

Möjliga startelvor:
Soton: Gunn – Bednarek, Vestergaard, Danso – Valery, Ward-Prowsem Romeu, Hojbjerg, Bertrand – Redmond, Adams
Liverpool: Lonergan – TAA, Gomez, Dijk, Robertson – Wijnaldum, Lallana, Henderson – Salah, Firmino, Mané

Liverpool såg som sagt skakiga ut defensivt mot Norwich senast och nu är det bortaplan som gäller mot bra mer Premier League-erfarna Southampton. Sedan har Klopp en del att fundera över med målvaktskrisen. Om Adrian inte skulle vara fit nog kommer alltså 35-åriga Andy Lonergan göra debut.

SPEL: Både lagen gör mål till 1,80x
1/5 units – hos bet365
Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip