Man City gästar Southampton på lördagskvällen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på bortalaget Man City.

Man City möter Bayern redan på tisdag. Att de bara får två vilodagar till den matchen är väl det enda som talar emot laget här, om Pep får för sig att rotera på ett par positioner. Allt annat tycker jag pekar mot en bekväm Man City-seger.

Efter en småslarvig första halva av säsongen är formen brutal på Man City för dagen. Sju raka segrar i alla tävlingar, sex av dessa har varit med mer än ett mål. Ser man till de få matcherna de tappat poäng i den senaste tvåmånadersperioden så är det Leipzig i första matchen i ett dubbelmöte + Forest borta i en match där 4-1 hade varit mer rimligt. Laget spelar bra, öser in mål och släpper till färre målchanser och mål än tidigare.

Har chans att sätta press på Arsenal här i titelkampen. Gunners har Liverpool borta i en svår match på söndagen där de mycket väl kan tappa poäng. Så även om CL stjäl fokus tror jag Man City är högmotiverade även i ligaspelet.

Inte imponerad av hemmalaget

Southampton ligger tabellsist med minst antal gjorda mål. Halkat efter lite i botten. Sprattlat till i ett par matcher här och där, men överlag tycker jag kvalitén inte är tillräcklig. Ward-Prowse är en skön profil, men det går liksom inte att lita på att han ska göra mål på frispark varje match för att det ska bli poäng. Saknar framför allt en vass målskytt.

Slog ut Man City i Ligacupen i januari, men i ligamatchen på Etihad var det 4-0 och inget snack. Jag har svårt att se något annat än bortaseger här - oavsett om Haaland kommer till spel eller ej. Klasskillnad för mig och bekväb bortaseger med 2+ mål känns troligt.
This is the stats tab
This is the post tip