Premier League bjuder på Southampton-Newcastle på fredagen.
Mitt speltips: x2 eller asian +0,5 på bortalaget. Spelet sitter om Newcastle tar poäng.

Efter sju spelade matcher har Southampton 13 inspelade poäng medan Newcastle har 11. Som de flesta andra lag i PL har de här båda blandat och gett hittills.
- Hemmalaget slaktades av Spurs men har nu fem raka utan förlust.
- Newcastle slaktades av Brighton, men lyckades ta poäng tursamt mot Spurs, stod upp bra mot Man United och tog poäng mot Wolves.

Så lite svårt att veta vad vi får för prestation. Men här kan vi konstatera att Southampton har ett megaavbräck i form av Danny Ings. Strikern öste in mål i fjol och har fortsatt på samma sätt i år. Att han inte är med är en stor försvagning för ett lag som lever på att framför allt göra fler mål än motståndaren snarare än att släppa in färre. Ska Che Adams leda anfallslinjen? Inte övertygad där. Och Ward-Prowse har en magisk fot såklart, men kan inte se att han ska dunka in ett par frisparkar igen (som han gjorde mot Aston Villa). Även Ryan Bertrand, duglig vänsterback, är troligtvis out.

Är inte överdrivet såld på Newcastle egentligen. Tycker de spelar en ganska primitiv fotboll under Bruce. Men truppen borde inte vara okej och över säsongen tror jag de har goda möjligheter att klara kontraktet rätt så bekvämt. Inte lätta att göra mål på och har ändå värvat ett par spännande namn.

Tror de har blir en rätt så jämn match. Borde ha förutsättningar att bli målsnålt och jag tycker det luktar lite kryss. Newcastle har faktiskt sex raka utan förlust mot Saints och jag tycker de har goda möjligheter att ta poäng igen. Sett över en hel säsong tycker jag Southampton borde vara före, men ska inte vara SÅ stor skillnad. Med ett par tunga avbräck och lägre hemmaplansfördel än normalt sett tycker jag Newcastle ska ses med bra poängchans.

This is the stats tab
This is the post tip