Southampton tar emot Newcastle i första ligacupsemin.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Lucky Sports.

Första semifinalen av två i ett dubbelmöte. De tidigare rundorna av den här turneringen handlar mycket om att försöka lista ut vilka som får speltid och hur klubbarna prioriterar. Såhär långt in i turneringen lär det bli starka (om inte starkast möjliga) lag för bägge de här klubbarna. Helgen som kommer är det FA-cupen (Newcastle redan utslagna, Southampton lär nedprioritera den turneringen).

Bortalaget Newcastle gör en bra säsong. Inte minst defensivt där de släppt in minst antal mål i hela Premier League. Hållit nollan i sex raka ligamatcher och senast i lördags borta mot Palace släppte de till väldigt få målchanser. Elva insläppta är lite av en överprestation, men det är inget snack om saken att de har ett av de bästa försvaren. Ställs mot ett Southampton som ligger på jumboplatsen i ligan. Bara 17 gjorda mål och svaga underliggande offensiva siffror. Skapar få målchanser och saknar väl den där riktiga spetsen offensivt. Så nog borde det vara bra chans för Newcastle att hålla nollan igen.

Framåt har Skatorna slitit lite efter VM. Bara ett gjort mål på fyra ligamatcher och nog har en sån som Almiron tappat lite fart. Isak har gjort comeback, men verkar inte vara 90-minutersredo än. Kommer säkert lossna lite, men offensiven är väl inte lika vass som defensiven relativt sett.

Med tanke på att det är ett dubbelmöte med retur nästa vecka lär Newcastle inte heller vilja blotta sig överdrivet mycket. Vet väl om att de med hemmaplan i ryggen kommer ha väldigt bra läge nästa vecka så länge de inte slarvar här. Det går att se framför sig några olika scenarion där bägge är hyfsat nöjda med resultatet också med tanke på returmatchen som kommer - så det ska inte behöva bli körning i 90 minuter.

Underspelet borde vara en bra position att inleda med här. Kan se framför mig resultat som 1-0, 1-1, 0-1/2 här.
This is the stats tab
This is the post tip