Tycker Tottenham är en stark tvåa i söndagens PL.

När Spurs är bra är de riktigt bra. Håller dem väldigt högt i den här ligan när de kan spela i stort sett bästa lag och har ett schema som tillåter fullt fokus på en viss match. Så är fallet nu. Saknar alltjämt Alderweireld, ett avbräck såklart, men tycker bredden är okej på mittbacksplatserna - så de bör kunna hantera det. Har fått en vilovecka inför den här kampen, vilket såklart betyder mycket efter matchtempot under jul/nyårsperioden. Nästa match spelas inte förrän kommande helg, så här kan de verkligen gå in med fullt fokus.

Bra form på offensiva nyckelspelare. Kane är Kane - seriens bäste striker. Eriksen har den här säsongen hållit en hög nivå kontinuerligt och på sistone har sydkoreanen Son varit väldigt vass och verkligen spetsat till offensiven ytterligare.

Tänkbar elva:

Lloris
Aurier, Vertonghen, Sanchez, Davies
Dembele, Dier,
Heung-Min, Alli, Eriksen
Kanse

Southampton känns som ett underpresterande lag för närvarande. Att de hovrar runt nedflyttningsplats såhär långt in i säsongen är ett underbetyg. Har sålt van Dijk och än så länge inte tagit en någon ersättare. Det pratas om förstärkningar, men dessa har inte dykt upp än åtminstone. Senast tappade de två ruskigt viktiga poäng borta mot Watford, efter ett sent kvitteringsmål (som inte borde godkänts). Knappast något som ger en boost inför den här matchen. Tio raka ligamatcher utan seger nu.

Saknar återigen bäste målskytten Charlie Austin. Tänkbart lag:

Forster,
Cedric, Stephens, Hoedt, Bertrand,
Romeu, Lemina, Höjbjerg
Tadic, Long, Ward-Prowse

Skiljer minst en klass mellan lagen och Spurs känns mer formstarka och stabila för närvarande. Med en offensiv kvartett i så bra form ska de klara av att besegra Southampton relativt komfortabelt i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip