Tottenham rak borta mot Southampton spelas i lördagens Premier League.

Spurs fortsätter att ta fler poäng än förväntat i såväl liga som CL. Deras siffror för xG (expected goals) är något i hästväg då de tagit drygt tolv poäng fler än kvalitén på målchanserna i deras matcher indikerat. I tisdagens CL mot Dortmund bombarderades laget fullständigt i första halvlek, men lyckades stå emot och höll till slut nollan (1-0-seger). Har förlorat "xG-matchen" i tre av de fyra senaste PL-matcherna.

Har man en bra keeper (som jag tycker Lloris är trots att han står för en del misstag) och en vass avslutare som Harry Kane går det att "stjäla" poäng på det där sättet, men över tid är det nog inte hållbart att släppa till mer än man skapar själv. Tycker dock att potentialen i laget är stor och här kan de få en boost av att Deli Alli är tillgänglig igen. Ändå fått tre dagars vila sedan Dortmundmatchen och är spellediga kommande helg - inget att spara på här alltså. Måste vinna varje match i det här skedet av säsongen för att undvika att dras in i kampen om CL-platserna ytterligare.

Tänkbart lag:
Lloris
Sanchez, Alderweireld, Vertonghen
Aurier, Sissoko, Eriksen, Rose
Moura, Son
Kane

Southampton dras alltjämt med ett par avbräck:
Ings (bäste målskytten) och Lemina är alltjämt out.

Kändes på gång under Hassenhuttl, men står nu med en seger senaste sex matcherna. Var nära poäng mot ett skadeskjutet och CL-fokat Man United förra helgen, men tycker inte den spelmässiga insatsen var SÅ bra. Gjorde två drömmål men släppte själva till en hel del chanser och Man U-segern var rättvis. Veckan innan det avfärdade Arsenal bottenlaget Saints relativt lätt på Emirates. Jag är inte helsåld på Southampton, som jag tycker har en rätt svag trupp utan särskilt mycket spets. Gör få mål.

Klart att det finns faktorer som talar mot Tottenham (underliggande statistik, spelschema) men jag tycker höjden i laget är enorm. Och jag är som sagt inte något stort fan av Southampton. För ett par veckor sedan stod Tottenham i 1.65ish borta mot Burnley (föll visserligen då), som tagit tre poäng fler än Southampton. Varje match är unik med egna förutsättningar såklart, men tycker inte Tottenham ska ha så mycket mindre segerchans här än vad laget hade då.

Kane frälser?

Speltips: Tottenham att vinna matchen - odds 1.88 hos bet365


This is the stats tab
This is the post tip