Southampton vs Tottenham - två lag som jagar sin första seger och sitt första mål.

Förra säsongen

Tottenham - Southampton 3-2 (FA-cupen)
Southampton - Tottenham 1-1 (FA-cupen)

Southampton - Tottenham 1-0
Tottenham - Southampton 2-1

Senaste matcher

Crystal Palace - Southampton 1-0 (Premier League)
Southampton - Brentford 0-2 (ligacupen)

Tottenham - Everton 0-1 (Premier League)
Lokomotiv Plovdiv - Tottenham 1-2 (Europa League)

Southampton inledde säsongen med att åka till London och förlora med 0-1 mot Crystal Palace. Laget följde upp det med att åka ur ligacupen hemma mot Brentford med 0-2. Så målskyttet är så här långt ett bekymmer, även om det var b-betonat mot Brentford.
För Tottenhams del så var ligapremiären en rejäl missräkning. Anfallsspelet lämnade mycket övrigt att önska när Everton fick med sig alla poängen efter säger med 0-1.
Nu snackas det intensivt om att Bale är på väg till Tottenham och det är kanske vad som behövs för att Mourinho-fotbollen ska lossna framåt. Som alla vet är portugisen en cyniker av rang och anfallsidéerna är inte alltid av den modernaste skolan.
Tottenham spelade så sent som i torsdags borta mot Lokomotiv Plovdiv i Europa League. Bulgarerna gick mot en sensationell seger men åkte på dubbla utvisningar i minut 78, 79 vilket bjöd Tottenham in i matchen. Kane kvitterade på straff och fem minuter senare undvek Spurs förlängning genom mål av inhoppande Ndombele.
Ingen imponerade insats och ett par startspelare som tvingades till mycket speltid samt en resa i benen inför söndagens match.
1-0 till Southampton i motsvarande möte förra säsongen. Och jag är inte beredd att välja sida i den här matchen, utan tror snarare på en match där försvar prioriteras för att inte bjuda på något enkelt. Då kan det dröja innan målen trillar in.