Arsenal ö1,5 mål i matchen mot Southampton betalar 2.0 på bet365 . Taget.

Läget i lagen:
Southampton har Wanyama möjligen tillbaka. Är han med är det förmodligen ett plus, det ska dock nämnas att han varit borta i nästan två månader, vilket gör att det möjligen går att ifrågasätta vilken fysisk status han har. Backen Dejan Lovren (20/2) missar - ett massivt avbräck. Gaston Ramirez (12/1) missar också matchen. Pablo Osvaldo är avstängd. Tänkbart lag:

Southampton : Boruc; Clyne, Fonte, Chambers, Shaw; Cork, Schneiderlin,Wanyama; Lallana, Rodriguez; Lambert.

Arsenal har Walcot och Diaby som definitivt missar. Ramsey, Vermaelen, Arteta och Rosicky är åter uttagningsbara efter att ha varit skadade. Wilshere är ett frågetecken. Tänkbart lag:

Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Flamini, Wilshere, Cazorla, Rosicky, Ozil; Giroud

Tabell:
1. Arsenal 22 16 3 3 43:19 51
9. Southampton 22 8 7 7 29:25 31

Hemma:
8. Southampton 11 5 3 3 17:12 18

Borta:
1. Arsenal 11 8 1 2 23:13 25

Form:
2. Arsenal 5 5 0 0 10:2 15
9. Southampton 5 2 1 2 7:7 7

Lite statistik:
Southampton har släppt in ö1,5 tre gånger på hemmaplan i ligan. Faktum är att det är tre gånger av de senaste fem. Man harockså gjort det i tre bortamatcher.
Arsenal har gjort ö1,5 i åtta bortamatcher i ligan. Hemma har man gjort det sju gånger i ligan.
Sunderland är 1-2-5 mot topp sju-lagen i år. Fem av de senaste sex har man blivit poänglösa i dessa möten. I fem av de senaste sex matcherna mot topp sju har man släppt in ö1,5 mål.

Även om det roterades lite i båda lagen i helgens FA-cup-omgång fick Arsenal spela redan i fredags och har därmed en dags extra förberedelse.

Kommentar:
Antar att jag, i likhet med alla som supportar ett lag, inför varje omgång känner att det blir (poäng)förlust. Inför den här omgången gäller dock inte det, jag tror mitt kära Arsenal klarar av att vinna den här bataljen.

Southampton inledde PL briljant, men formen har avtagit en del allt eftersom. Ska vi vara ärliga är det senaste riktigt imponerande resultatet hemmakrysset mot Man City i början på december. Har också hamnat i ett småklurigt mellanläge i tabellen då man har många lag och poäng både framför och bakom sig. Framför allt har Southampton inte riktigt räckt till mot topplagen, vilket statsen ovan visar.

Samtidigt ångar Arsenal på och är i fortsatt starkt slag. Giroud m.fl. fick välbehövlig vila senast och ett fräscht lag kan ställas på benen. Skadeläget ser bättre ut än och det finns gott om offensiv kapacitet att välja på. Numera finns det t o m offensva alternativ att kasta in från bänken. Att Southampton saknar Lovren är också ett väldigt stort avbräck för deras del.

Tror också att Southamptons sätt att bjuda upp till spel på hemmaplan, i kombination med deras hårda press, passar ett bollskickligt Arsenal mycket väl. Klarar Arsenal av att hålla normal precision i sitt passningsspel lär Southampton inte få önskad utdelning i presspelet - vilket öppnar upp för ett bollskickligt bortalag.

Tittar vi på formtabellen de senaste tio omgångarna så är det samma sju lag som toppar den vanliga tabellen som ligger där. Ingen tillfällighet, då det är de lagen som har bredast trupper att laborera med. När de dessutom inte har Europa att tänka på spelar de lika många matcher som övriga lag i tabellen - då ger kvalitén utslag, de andra lagen har inte fördelen av ett Europatrött motstånd. Arsenal går strax in i ett februari som är så pass tufft att det är löjligt. Gäller naturligtvis att samla ihop poäng till dess. Bara seger gäller här.

Jag vill ju tro att Arsenal vinner det här, men samtidigt tror jag att de kommer släppa in minst ett mål, Southampton är duktiga på hemmaplan, där man så gott som alltid gör mål. Så jag tror att minst två mål krävs för Arsenalseger. Samtidigt tror jag att chansen är större att matchen slutar 2-2/3-2 till Southampton än att Arsenal vinner med 0-1. Så att spela rak tvåa jämfört med Arsenal ö1,5 är en smaksak då oddset är rätt så likvärdigt. Jag väljer dock Arsenal ö1,5.

Arsenal hade katastrofpremiären mot Aston Villa och ett kryss borta mot West Brom. I övrigt har poängförlusterna kommit mot toppkonkurrenter. Låt oss hoppas att de fortsätter gå rent. Och låt oss hoppas att Wanyama
a) Inte spelar
b) Inte är 100 % tillbaka om han skulle spela
då Southampton är ett helt annat lag med honom.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip