Speltips: Under 10,5 hörnor @ 1,65 - Bethard -

Grannmöte när stora mäktiga Spanien gästas av lilla furstendömet Andorra i en träningsmatch inför EM, där Spanien kommer stöta på betydligt tuffare motstånd.

Den enda anledningen till att Spanien valt motståndare som Andorra och Nordirland inför Europa Mästerskapet är väl att ge grabbarna gott självförtroende (målmässigt). Om det är rätt val eller ej vet vi först i slutet av månaden.

Luis de la Fuentes manskap hade inga problem att ta sig till EM. Vann sju av åtta matcher och hade 25-5 i målskillnad. Krossade Georgien borta med 7-1 och vann hemma mot Cypern med 6-0, men i övrigt matcher "gjorde man bara jobbet" och vann med ett par bollar. Efter kvalet har Spanien spelat två träningsmatcher mot tufft motstånd från Sydamerika och där blev det 0-1 mot Colombia och 3-3 mot Spanien. Fick två straffar med sig och en emot sig i Brasse-matchen, men skapade även många chanser ute på planen.

Saknar ett par tongivande spelare från kvalet då Gavi och Marco Asensio ej medverkar. Även Alejandro Balde, Pau Torres, Cesar Azpilicueta, Gerard Moreno, Yeremy Pino och Rodrigo Moreno finns bland dem som lämnats utanför EM-truppen.

Här blir det nog en startelva och en annan elva efter halvtid för att så många som möjligt ska få grästid. Ordinarie keeper Unai Simon får nog vila helt och David Raya förväntas inleda för att senare lämna över vantarna till Alex Remiro.

I försvarslinjen kan spelare som Marc Cucurella, Pau Curbarsi, Robin Le Normand och nestor Jesus Navas (38) få inleda. På mitten hoppas Alex Baena, Aleix Garcia och Martín Zubimendi få starta men vi tror man vill ha lite rutin så Fabian Ruiz och eller Rodri lär nog ta plats.

Framåt kan två debutanter, Ayoze Perez och Fermin Lopez, få göra sina första landskamper. Sedan finns lirare som Lamine Yamal, Nico Williams, Mikel Oyarzabal och Joselu att skicka in efter pausvilan. Tror de la Fuente sparar killar som Pedri, Alvaro Morata, Dani Olmo och Ferran Torres till Nordirland matchen.

Fler mål än hörnor för Spanien?

Andorra är ett av de lag som har som huvudmål i varje kval att göra minst ett mål. Skulle det göras fler mål är det en bonus och skulle man ta poäng så är det betyget "väl godkänt". I senaste kvalet lyckades man göra tre mål och faktiskt ta två poäng! Släppte bara in 20 mål och det var i paritet med Bosnien, Malta, Estland, Lettland och Nordmakedonien. Så sämst i Europa är inte Andorra även om det fortfarande är en blåbärsnation. Nu ska sägas att man inte hade någon av de riktigt stora elefanterna i sin kvalgrupp, så 0-4 mot Rumänien blev det största nederlaget.

Backlegenden Ildefons Lima (44) har lagt dojorna på hyllan men spelare som Marc García (36), Marc Pujol (41), Marc Vales (34), Jordi Rubio (36), Ludovic Clemente (38) och kapten Márcio Vieira (39) kör på ett tag till. Så det finns gott om rutin i Andorras lag.

På målvaktsposten har man dock föryngrat och Villarreals Iker Álvarez (22) har petat åldermannen Josep Gómes (38). Framåt hoppas man på Slovenien-proffset "Cucu" som Ricard Fernandez kallas. Han gjorde Andorras mål under vårturneringen i Algeriet där man spelade 1-1 mot Sydafrika och bara föll med 0-1 mot Bolivia.

Frågan är inte om Spanien vinner utan hur mycket Spanien vinner med. Tyvärr är utbudet rätt begränsat och det som erbjuds är ofta inte spelvärt. Tycker dock att hörnspel kan vara av intresse i denna match. Att Andorra ska skapa en massa hörnor känns föga troligt och då är det upp till La Roja. Tror inte att Spanien är så intresserade av att slå hörnsparkar i denna match, då finns det större anledning att öva på det mot brittiskt motstånd i form av Nordirland. Här kommer Spanien vilja göra mål, leka fotboll och testa kombinationer ute i spelet på planen.

Om vi kollar på tidigare matcher så ligger Spanien ofta runt sex hörnor per match medan Andorra inte brukar släppa till mer än just sex hörnor per match. Då det är stor klasskillnad mellan lagen så vi testar spelet nedan och vi hoppas på fler mål än hörnor!

Spelet sitter om det blir max 10 hörnor i matchen

This is the stats tab
This is the post tip