Speltips: Colombia X2 @ 1,92 - Betinia -

Två lag som till sommaren ska spela mästerskap. Spanien har EM på schemat medan det för Colombia väntar Copa America.

Spanien fick en ok lottning i EM med lag som Italien, Kroatien och Albanien. Får väl bära favoritskapet i gruppen även om vi minns hur det slutade förra VM. Gick då vidare på målskillnad trots att man hade Japan och Costa Rica i gruppen. Tog sedan slut i åttondelen efter straffar mot Marocko. Gjorde då ett bättre EM-kval där man gick rent hemma (fyra vinster och 14-1 i målskillnad). På bortaplan tre vinster och en förlust (Skottland 0-2). Ska väl sägas att gruppen inte var stentuff då Norge och Skottland var största hoten. Georgien fanns också med samt slagpåsen Cypern.

Har efter denna match mot Colombia i London, "riktig" hemmamatch mot Brasilien i Madrid på tisdag och känslan är väl att man prioriterar den matchen lite högre. Nu är så klart alla i Spaniens trupp bra spelare och förbundskapten Luis de la Fuente kan mönstra en stark elva med namn som Robin Le Normand, Aymeric Laporte, Alex Grimaldo, Mikel Moreno, Dani Olmo och Nico Williams. Sedan lär säkert några av debutanterna Alex Remiro (mv), Pau Cubarsi och Dani Vivian komma in. Finns också flera spelare med få landskamper som Pedro Porro, Oihan Sancet och Lamine Yamal att kasta in.

Underskatta inte Colombia

Colombia går bra i sydamerikanska VM-kvalet och är enda obesegrade laget efter sex omgångar. Målskillnaden 6-3 inte mycket att hänga i palmen, men det är bara Uruguay som gjort över åtta mål så på det hela ett målsnålt kval så här långt. Fick i Copa America lagen Brasilien och Paraguay som motståndare och nog bör man hålla (minst) ett av dem bakom sig i kampen om avancemang.

Kommer hänga på Spanien till Iberiska halvön efter denna match för möte med Rumänien i Madrid på tisdag. Så känns lite omvänt för Colombia då den här matchen i England får ses som prio ett för att sedan lufta truppen mot Rumänien. Förbundskapten Nestor Lorenzo har en fin grupp med bra mix av gammalt och nytt. En del håller till i Europa men många lirar på hemmakontinenten och så har man fyra gubbar som håller till i den ryska ligan.

Målis David Ospina med 128 landskamper har varit i Al Nassr (Saudiska ligan) sedan 2022. Andra spelare som är kända är James Rodriguez, Jefferson Lerma och så klart Liverpools Luis Diaz. Hoppas dock få se någon av debutanterna Juan Cabal, Gabriel Fuentes, Juan Portilla eller Gustavo Puerta men dem får vi kanske vänta med att skåda till tisdagens match där även giftiga "ryska" duon Mateo Cassierra och Jhon Cordoba kan få chansen i anfallet.

Spanien har åtta raka landskamper utan förlust medan Colombia inte har förlorat på nitton matcher! Det kan vara nio för Spanien och tjugo för Colombia efter fredagens match. Spanien favoriter men farligt att underskatta Colombia. Krysset till 3,60 lockar och det gör även 1,92 på X2. Hade Spanien lirat på hemmaplan så hade vi köpt 1,75 oddset men nu på neutralt gräs i London och stormatch mot Brasilien (i Madrid) till veckan, nja.

Spelet sitter om Colombia vinner eller spelar oavgjort. Om Spanien vinner så förloras insatsen.
This is the stats tab
This is the post tip