På Estadio Nuevo Vivero i Badajoz har det spanska landslaget som uppgift att studsa tillbaka efter förlusten mot Blågult när Georgien gästar dem i VM-kvalet. Egentligen har inte Spanien imponerat stort i VM-kvalet, där de ligger på en andra plats i gruppen - med två poäng upp till Sverige, som har en match mindre spelad. Ändå är Spanien en stormakt som på hemmaplan enkelt ska besegra Georgien, som ligger sist i gruppen med bara en poäng efter fyra omgångar. En spansk storseger är att vänta.

I sommarens EM skötte sig Spanien fint där de nådde fram till en semifinal, som slutade med en förlust mot Italien på straffar. Innan dess hade de spelat tre omgångar i VM-kvalet, där det blev oavgjort mot Grekland samt segrar över Georgien borta och Kosova hemma. I veckan kom de till Sverige och tog en ledning efter fyra minuter genom Carlos Soler. Mindre än en minut senare kvitterade Alexander Isak. Efter cirka halvtimmes spel hade Viktor Claesson gett Sverige ledningen, som stod sig fram till fulltid. Flera spanska spelare har i media försvarat sig med att de inte förtjänade en förlust. Dock gjorde Blågult en fantastisk insats.

För Spaniens del är det inget annat att göra än att ta sig i kragen och lägga i högsta växeln. Med tanke på vilka kvalitéer det finns i truppen, med världsstjärnor på i princip samtliga positioner, löper Georgien risken att krossas. Georgien inledde kvalet med två raka förluster mot Sverige, innan det blev en poäng i Grekland. I veckan förlorade de hemma mot Kosovo med 0 - 1. Målskyttet har varit ett långvarigt problem. Lättare blir det inte att få den biten att lossna mot ett hungrigt och revanschsuget Spanien.

Spanien är megafavoriter till seger och ska bara vinna VM-kval landskampen mot Georgien med hästlängder. Frågan är bara hur pass stor segern blir. Då det är en enorm skillnad i kvalité ska spanjorerna bara lyckas krossa Georgien. Därmed lägger jag ett spel på att Spanien täcker asian handikapp linan på -2,5 mål. Vinst vid t. ex. 3 - 0, 4 - 1 eller 4 - 0 seger till Spanien.

Speltips Spanien - Georgien:
1 asian -2,5 (samma som Spanien -2,5 mål) - odds 2.05 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Spanien:
Unai Simon, Cesar Azpilicueta, Eric Garcia, Aymeric Laporte, Jose Gaya, Carlos Soler, Rodri, Marcos Llorente, Pablo Sarabia, Abel Ruiz & Ferran Torres.

Bekräftad startelva - Georgien:
Giorgi Loria, Irakli Azarov, Guram Giorbelidze, Guram Kashia, Grigol Chabradze, Jaba Kankava, Giorgi Aburjania, Vladimer Mamuchashvili, Luka Lochoshvili, Giorgi Zaria & Saba Lobzhanidze.
---

This is the stats tab
This is the post tip