Speltips: Georgien asian hcp + 2 @ 1,70 - X3000 -
Speltips: M. Cucurella kort @ 5,30 - X3000

EM-åttondelsfinal mellan en av förhandsfavoriterna Spanien och gruppspelets stora skräll Georgien.

Spanien var det enda laget som gick rent i gruppspelet och vann alla tre matcherna utan att släppa in något mål. 3-0 mot Kroatien följdes upp med 1-0 mot Italien. Inför tredje rundan var La Roja redan vidare och förbundskapten Luis de la Fuente valde att lufta truppen mot Albanien men även "reserverna" gjorde jobbet och vann med 1-0.

Som bekant så gjorde Spanien även ett bra kval då sju av åtta matcher vanns. Släppte då bara in fem mål på åtta matcher så ingen tillfällighet att det är stabilt bakåt.

Hade Rodri avstängd mot Albanien men Manchester Citys mittfältsankaret är här åter och kommer starta precis som de flesta andra som fick vila senast. Den troliga startelvan blir som mot Italien, där man endast bytte ut mittbacken Nacho Fernández mot Aymeric Laporte från premiären mot Kroatien.


Slutspelsspöket gäckar Spanien?

Georgien tog sig mot alla odds vidare från den tuffa grupp F. Inledde med 1-3 mot Turkiet, där Georges Mikautadze gjorde nationens första mästerskapsmål. I match 2 mot Tjeckien, satte samma Mikautadze en straff som räckte till 1-1 och lagets första mästerskapspoäng var i hamn. Fick sedan möta ett slutspelsklart Portugal i sista rundan där Khvicha Kvaratskhelia chockade med ett tidigt ledningsmål och innan match var över hade Mikautadze satt en straff fram till 2-0 och Georgiens första vinst i ett mästerskap var ett faktum.

Frågan är nu om man kan skrälla vidare mot Spanien eller om det tar stopp för Willy Sagnol och hans stab.

Om vi ser på kvalet så hade var lagen i samma grupp och då blev det 7-1 och 3-1 till Spanien i matcherna. Det positiva från dessa matcher för Georgien är vetskapen att det går att göra mål på Spanien men i övrigt rätt mycket att jobba på.

Får åter lita på att keeper Giorgi Mamardashvili står pall och att stjärnorna framåt Khvicha Kvaratskhelia / Georges Mikautadze sätter de få chanser som skapas. För resten av laget blir det mycket svett och hårt arbete för att freda sig mot de spanska anfallen.

Får klara sig utan Anzor Mekvabishvili som är avstängd. Han spelade från start både mot Turkiet och Tjeckien men agerade inhoppare mot Portugal och normalt en viktig pusselbit på mitten.

Att Spanien ska vinna matchen är det låga odds på men tror inte det blir lika lätt som i kvalet. Georgien har imponerat med små resurser och har trots allt två giftiga anfallare på topp. Kommer med boostat självförtroende efter segern mot Portugal och har som vi tidigare varit inne på växt in i turneringen. Spanien trivs med sitt bollrullande och har trots alla stjärnor "bara" mäktat med ett mål mot både Italien och Albanien. Ska också ha i minne att Kroatien brände straff i slutet av premiärmatchen.

Spaniens senaste slutspel i mästerskap har slutat enligt följande:

EM 2016, åttondelsfinal 0-2 Italien.
VM 2018, åttondelsfinal 1-1 Ryssland.
EM 2021, åttondelsfinal 3-3 Kroatien, kvartsfinal 1-1 Schweiz, semifinal 1-1 Italien.
VM 2022, åttondelsfinal 0-0 Marocko.     

Kommer testa handicap-spel på Georgien och hoppas att det blir en tight match där Sagnols mannar hänger med i svängarna.

Spelet sitter om Georgien vinner, kryssar eller förlorar med en boll. Blir det tvåmålsförlust fås insatsen åter men vinner Spanien med tre mål eller fler så är det förlust på spelet.

Provar också ett TV-spel på Marc Cucurella att ta kort i matchen. Är fortfarande "fladdrig" i spelstilen och har stundtals trubbel med löpdueller. Tacklar bra och ofta men det spelsättet är riskfyllt och kommer han fel så är kortet nära. 10 kort på 21 matcher i Premier League för Chelsea gångna säsongen.

This is the stats tab
This is the post tip