Spanien och Italien gör upp på torsdagen.
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på Italien. Bethard

10.00 i odds på Spanien - utan omsättning! →

Matchen spelas i Gelsenkirchen. 

Två lag som kommer från varsin seger. Spanien första halvlek-krossade Kroatien och vann med 3-0 medan Italien vände 0-1 till 2-1 mot Albanien. När det här skrivs har Kroatien och Albanien inte spelat mot varandra, den matchen spelas på onsdagen. Men vid avspark kommer såklart Spanien och Italien veta hur den gått. Skulle kunna påverka inställningen till den här matchen, men det är svårt att spekulera i. Mest troligt är ju att Kroatien vinner ska ändå sägas.

Edit (tillagt efter Kroatiens kryss mot Albanien):
En poäng var för Kroatien och Albanien inför sista omgången. Skulle Italien kryssa här har de ett väldigt bra utgångsläge inför sista omgången. Även för Spaniens del så är kryss här fint då de har gruppsegern i sin hand inför Albanienmatchen. 

Efter Albanien och Kroatien kan vi alltså konstatera: 
Kryss passar rätt bra för bägge lagen här va? Kommer som sagt från varsin seger. Spanien har dessutom Albanien i sista matchen, så oavgjort här och de har gruppsegern i klart egna händer inför sista matchen.

För Italiens del innebär en "pinne" här att de klarar sig på kryss mot Kroatien i sista matchen för att vara säkra på avancemang.   

Italien smyger med

Klart att Spanien imponerade i sin match mot Kroatien. Men tycker de hade lite medstuds och 3-0 var i överkant siffermässigt. Rodri och Morata byttes ut med småkänningar, knappast optimalt även om bägge nog kommer till spel här. 

Italien åkte på en rejäl kalldusch med 0-1 direkt mot Albanien. Men vände och vann till slut enkelt. Släppte till målet, som var en bjudning. I övrigt hade Albanien knappt ett läge på hela matchen, jag tycker Italien såg rätt så stabila ut i matchen. 

Är väl lite av en klyscha, men Italien är aldrig lätta att slå i mästerskap. Stått upp bra mot Spanien i relativ närtid och har en skicklig coach. Spanien har kanske lite mer spets, men jag är fortfarande inte helt såld mot laget trots Kroatiensegern. 

Jag tror på bra chans för Italien att undvika förlust även "normalt". Men nu tycker jag en del talar för att bägge är hyfsat nöjda med kryss, jag kan se en rätt tajt och målsnål match frysa lite om det står oavgjort i andra halvlek. 

1-1?

Speltips: Italien +0,5

This is the stats tab
This is the post tip